Rønde
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: søndag d. 5. februar 2023

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: søndag d. 5. februar 2023

DR1

06:00  

Gift ved første blik USA XIV (19:26)
Gift ved første blik USA XIV (19:26) De fire par forbereder sig på beslutningsdagen. For nogle af dem er ideen om at forblive gift tiltalende, mens andre må tale med deres venner og familie for at få hjælpe til at træffe deres endelige beslutning.

07:20  

Gift ved første blik USA XIV (20:26)
Gift ved første blik USA XIV (20:26) Vært Donna Rizzo og tidligere deltagere diskuterer, hvilke par der vil forblive gift, og hvem der vil lade sig skille på beslutningsdagen.

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:11  

Explainer - Hvorfor bliver vi syge om vinteren?
Explainer - Hvorfor bliver vi syge om vinteren? Har du bidt mærke i, at utroligt mange går og snotter, snøfter og nyser omkring dig lige nu? Den er god nok - flere af os er syge om vinteren. Men hvorfor presser vintervejret vores immunforsvar?

08:15  

Lewis: Måneskinnet kysser bølgen
Lewis: Måneskinnet kysser bølgen Engelsk krimi fra 2007. (Lewis: And The Moonbeams Kiss The Sea) En litteraturprofessor rapporterer, at nogen lusker rundt i hans have, men det eneste, han har af værdi i sit hus, synes at være sjældne bøger. Senere findes en vicevært i dyb spillegæld skudt i kældermagasinerne i Oxfords berømte Bodleian-bibliotek. Snart bliver der begået endnu et mord. Den romantiske digter Shelley og en ung maler med fotografisk hukommelse viser sig være nøglen til mordgådernes løsning. Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Laura Hobson: Clare Holman. Instruktion: Dan Reed.

DR2

05:30  

Jagten på kærlighedssvindleren (4:4)
Jagten på kærlighedssvindleren (4:4) Richard Scott Smiths fortid er ved at indhente ham. Gruppen af hans hævngerrige ekskærester beslutter sig for at tage på et roadtrip for at stoppe hans svindelnumre en gang for alle. Men de bliver nødt til at handle hurtigt, for Richard Scott Smith har allerede tre nye ægteskaber på bedding. Amerikansk dokumentar fra 2020. (Love Fraud)

06:20  

Skæbnefortællinger fra Auschwitz (1:2)
Skæbnefortællinger fra Auschwitz (1:2) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Auschwitz Untold: in Colour) De var børn, da 2. verdenskrig startede - og blev ført ind i et grusomt helvede i den nazistiske dødslejr Auschwitz. Her deler Holocaust-overlevere deres historier fra udryddelseslejren. De afslører detaljer om de nazistiske krigsforbrydelser og fortæller, hvordan de slap levende ud af rædslerne. Beretninger og vidnesbyrd, der ledsages af restaurerede og farvelagte sort-hvide arkivoptagelser.

07:05  

Skæbnefortællinger fra Auschwitz (2:2)
Skæbnefortællinger fra Auschwitz (2:2) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Auschwitz Untold: in Colour) Da de ankom til Auschwitz, landede de i helvede. Her deler Holocaust-overlevere de fysiske og psykiske udfordringer de oplevede som kz-fanger, fortæller om deres overlevelsesstrategier og afslører, hvilke former for modstand der var inden for udryddelseslejrens mure. Beretninger og vidnesbyrd, der ledsages af restaurerede og farvelagte sort-hvide arkivoptagelser.

08:00  

Nyheder fra Grønland
Nyheder fra Grønland Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:15  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet III (3)
Ramasjang Mysteriet III (3) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

06:00  

Luk op Luk i - DUKKER OG DINOER
Luk op Luk i - DUKKER OG DINOER Thomas' store idol er action-helten 'General Stålfjæs'. Han vil gerne have Jakob til at forstå, hvor fantastisk sej 'Stålfjæs' er, så han gør alt, hvad han kan, for at få Jakob overbevist. Jakob er fuldstændig ligeglad med Thomas og 'Stålfjæs', for han er nemlig helt fordybet i sin modeltogbane og de dukker, der er med toget. Thomas bliver nysgerrig på, hvad det er Jakob laver, men hver gang han prøver at være med, så dukker 'Stålfjæs' op i Thomas' samvittighed, og forsøger at få Thomas til at sabotere Jakob.

06:20  

Ernest & Celestine (3)
Ernest & Celestine (3)

06:30  

Sarah og And (26)
Sarah og And (26)

06:40  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Motor Mille på maskintur (4)
Motor Mille på maskintur (4) Motor Mille elsker fart og store maskiner, og hun kan betjene mange af dem. Men da gadens børn spørger, om hun også kan sejle en speedbåd, er hun nødt til at sige, at hun aldrig har lært det, og at hun med det samme vil tage ud for at finde ud af, hvordan man gør. Det viser sig, at for at kunne sejle med høj fart, er man nødt til først at øve sig langsomt og i 8-taller.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon II
Simon II

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Bien Maja på nye honningeventyr
Bien Maja på nye honningeventyr Animationsfilm fra 2017 Majas bikube summer af spænding og glæde, de har lige afsluttet sommerhøsten og får fint besøg fra Buzztropolis som fortæller om de store honninglege. Maja melder sig til honninglegene med sin bedste ven Willi og de forvirrede myrer Arnie og Barnie. Snart møder hun sin ærkefjende Violet som hele tiden prøver at narre Maja. Fast besluttet på at vinde over Violet og sikre sommerhøsten kæmper holdet og får deres første point. I sidste øjeblik overtaler Violet sit hold til at snyde men de havner i stedet i fare. Maja og hendes venner tager på en vanskelig og farlig mission for at redde Violet og hendes hold.

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:50  

Dansk teater 300 år (5:10)
Dansk teater 300 år (5:10) I hjertet af København, på byens fornemmeste plads, rejser der sig i 1870erne en bygning i tidens populære historicistiske stil. Det nye kongelige teater ligger lige i hjertet af en hastigt voksende storby. Men også i resten af landet bygges det ene nye teater efter det andet. . Her kan man opleve det nye naturalistiske teater. På scenerne optræder en ny slags komplekse kvinder, som f.eks. Nora fra Henrik Ibsens 'Et dukkehjem' og August Strindbergs 'Frk. Julie' Der er heftige debatter om køn, teater og tid.

10:00  

Til gudstjeneste: Hvordan favner vi ængstelsen? - Mads Marius
Til gudstjeneste: Hvordan favner vi ængstelsen? - Mads Marius Mads Marius fik den nok hårdeste start på livet, man kan tænke sig. Lægerne spåede ham fra start ikke en chance, men ved et mirakel klarede han sig gennem en livstruende hjertefejl og flere alvorlige operationer. Men hvad stiller man op, når livets bølger går højt, og vandet er uroligt. Det handler dagens gudstjeneste om fra Fredenskirken i Aarhus.

11:00  

Løvens Hule (5:9) - I krig og kærlighed gælder alle kneb
Løvens Hule (5:9) - I krig og kærlighed gælder alle kneb I hulen forelsker løverne sig i Benoîts franske accent og delikatesser, i innovationshøjden på en sugerørsrenser og i to helt særlige unge iværksættere. Men der er krig mellem løverne, når de sætter alt ind for at lande de bedste investeringer.

11:00  

Løvens Hule (4:9) - Sønderjysk keramik deler vandene
Løvens Hule (4:9) - Sønderjysk keramik deler vandene Der er stor uenighed og diskussion blandt løverne, når Annemette og Nana fra Sønderjylland træder ind i hulen med deres anderledes keramik. Men hvilke begejstrede løver er villige til at følge op på deres ord med en investering?

DR2
TVR

09:05  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:30  

Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømpe

10:00  

Peberbanden
Peberbanden

10:30  

Kasper og Sofie II (7)
Kasper og Sofie II (7) Hjemme hos Kasper er der kaos over alt. Harald siger, at nok er nok: Lørdag er vaskedag! Kasper kan ikke lide, at de skal bruge en hel lørdag på at vaske. Sofie siger, at det kan være sjovt. Hun skal hjælpe dem. Kasper og Sofie får hjælp af Løveungen og Frøken Kanin, mens de konkurrerer om at blive først færdig med deres opgaver.

10:40  

Kasper og Sofie II (8)
Kasper og Sofie II (8) Sofie vågner en morgen og opdager, at Basse er ved at grave blomsterbedene op. Morfar bliver ked af det, da han opdager, at hans blomster er blevet ødelagte. Sofie og Kasper vil hjælpe morfar med at plante nogle nye. Morfar lærer dem alt om havearbejde. Basse går i vejen for dem, graver flere blomsterbede op, og jord, græs og blomster flyver i alle retninger. Endelig forstår de hvorfor Basse graver - hun leder efter et ben, hun engang har gravet ned i haven.

10:50  

Stop! (7)
Stop! (7) Klara har fundet på en ny leg som hedder forestillinger. Men resten af familien er optaget af andre kedelige ting og vil ikke lege. Men hun ved, hvordan hun skal få dem til at ændre mening...

10:55  

Stop! (8)
Stop! (8) Klaras moster er på besøg. Hun har altid rigtig gode karameller med, men for at få lov til at smage, skal man først give moster et kram. Det vil Klara ikke, så hun gemmer sig.

11:00  

Marie og Maria - og den mystiske fremmede (6)
Marie og Maria - og den mystiske fremmede (6)

11:15  

Stop! - Tirsdagsslik
Stop! - Tirsdagsslik Maja tager med mor og far ud at købe stort ind, og kæmper med fristelserne fra slikhylderne. Tilfældigt møder hun en fremmed, der fortæller en velbevaret hemmelighed, der forandrer alt.

11:20  

Rabalder
Rabalder Ole bliver sparket i havet, en ny dreng er ankommet til bygden, og et køretøj står parkeret med nøglerne i. Der er kaos på kajen.

11:35  

Spookys
Spookys

11:55  

Pax' jordiske eventyr II (2:10)
Pax' jordiske eventyr II (2:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den enestående chokoladefontæne på den ejendommelige planet Jorden. I stormagasinet opstår der kaos på rulletrappen, i bageriet og i legelandet.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Hammerslag - i Spanien
Hammerslag - i Spanien Hammerslag er taget en tur til Spanien, som er danskernes absolutte favorit feriedestination. Her skal vi se på boliger på den berømte "Costa del Sol" i Sydspanien, og så skal hold Øst og Vest også prøve kræfter med boligpriserne længere nordpå på "Costa Blanca", som er et populært sted for danskerne at købe feriebolig. Allernordligst på Costa Blanca i byen Jávea starter vi netop med et hus købt af danskere, der ligger på en klippeskrænt langt oppe over byens tage med den vildeste havudsigt! Der skal også sættes pris på en danskejet ferielejlighed tæt på Alicante by, der kan købes til cirka samme pris som et gennemsnitssommerhus hjemme i Danmark. Så går turen sydpå til Costa del Sol og op i bjergene til landsbyen Cómpeta, hvor hold Øst og Vest skal gætte, hvad prisen er for et hus, der har udsigt helt til Afrika, og så venter der intet mindre end en pragtvilla på Costa del Sol, som Spaniens tidligere diktator, Franco, engang brugte som sin egen ferieresidens. Sendt første gang 22.12.19

12:15  

Atomkraft - ja tak! (1:4) - En bizar turistattraktion
Atomkraft - ja tak! (1:4) - En bizar turistattraktion Anders Lund Madsen rejser til Tjornobyl for at besøge det ødelagte atomkraftværk, som han altid har frygtet, siden det eksploderede i 1986. Anders rejser også tilbage i tiden for at blive klogere på, hvor tæt Danmark egentlig var på at bygge atomkraftværker. Og så tager han til Sverige, hvor han besøger et velfungerende atomkraftværk og deres trygge naboer.

13:00  

Anne og Anders tilbage til rødderne: Iran (2:4)
Anne og Anders tilbage til rødderne: Iran (2:4) I fire sommertemaer rejser tv-journalisten Anders Agger og tv-kokken Anne Hjernøe på ferie med de nye danskere. Tilbage til Vietnam, Iran, Tyrkiet og Bosnien. Tilbage til rødderne og til alt det de forlod: familien, kærligheden og maden. I det andet program rejser Anne Hjernøe og Anders Agger med den 32-årige iraner Keyvan Bamdej og hans mor Faezed Bagheri tilbage til hjemlandet Iran. Anne og Anders kommer helt tæt på et Iran, vi ikke kender, fuld af gæstfrihed og kærlighed. De møder danskere, som i en menneskealder har levet næsten anonymt i Teheran og oplevet både revolutionen, borgerkrigen og de vestlige sanktioner. Værter: Anders Agger og Anne Hjernøe Tilrettelæggelse: Per Dohm

DR2

12:00  

Debatten: Slut med store bededag?
Debatten: Slut med store bededag? Otte oppositionspartier kræver, at afskaffelsen af store bededag udskydes til efter næste valg, og en samlet fagbevægelse vil have det til folkeafstemning. Men regeringen holder fast og varsler, at store bededag kun er begyndelsen på en række af reformer. Skal danskerne arbejde mere for at fremtidssikre samfundet? Vært: Clement Kjersgaard.

13:00  

Vi skulle dø - da AIDS kom til Danmark (1:2)
Vi skulle dø - da AIDS kom til Danmark (1:2) I begyndelsen af 1980erne flytter to unge til hver deres storby. I Århus finder Henning endelig det homomiljø, han har sukket efter som teenager i Vestjylland, mens Steve i København forelsker sig stormende i kokken på byens bedste bøssediskotek. Alt tegner lyst for Henning og Steve, da de for første gang hører om en mystisk sygdom, der næsten udelukkende rammer bøsser - en sygdom, der ikke kan behandles.

13:45  

5 skarpe om Kierkegaard og kærligheden
5 skarpe om Kierkegaard og kærligheden De største tanker er de tit de sværeste at forstå. Og for mange er Søren Kierkegaard netop det. Svær at forstå, og svær at få overblik over. Derfor giver vi dig 5 skarpe punkter, der skærer ind til benet på hans tanker om kærligheden. De 5 skarpe: Den ubevidste kærlighed, Forelskelsen, Forførelsen, Beslutningens kærlighed og Næstekærlighed Medvirkende: Pia Søltoft, Centerleder, Søren Kierkegaard Forskningscenteret Tilrettelæggelse: Bjarke Stender www.dr.dk/tro

14:00  

Til gudstjeneste: Hvordan favner vi ængstelsen? - Mads Marius
Til gudstjeneste: Hvordan favner vi ængstelsen? - Mads Marius Mads Marius fik den nok hårdeste start på livet, man kan tænke sig. Lægerne spåede ham fra start ikke en chance, men ved et mirakel klarede han sig gennem en livstruende hjertefejl og flere alvorlige operationer. Men hvad stiller man op, når livets bølger går højt, og vandet er uroligt. Det handler dagens gudstjeneste om fra Fredenskirken i Aarhus.

TVR

12:10  

Pax' jordiske eventyr II (3:10)
Pax' jordiske eventyr II (3:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den fantastiske chokoladefontæne på den underlige planet Jorden. På sygehuset vil overlægen, Den sure dame, stemple papirer i fred, men Pax bliver hendes sværeste patient nogensinde med sine forkerte reflekser, sit grønne blod og sin formåen til altid at være årsag til kaos.

12:25  

Flaskepost fra Stillehavet II (10)
Flaskepost fra Stillehavet II (10) Det er spændende for os at besøge Tikopia, men det er også spændende for dem fra øen Tikopia at besøge båden. Og så er der kanorace. Hvem kommer først rundt om Tikopia i kano?

12:35  

Hørmehunden
Hørmehunden

12:50  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:00  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:15  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:30  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:40  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (10)
Superhelten Sprinter Galore (10) Sprinter har fået en gave fra en beundrer. Gaven er en statue, men den er så grim, at han er sikker på, det snarere er en hadegave - måske fra en superskurk! Han går derfor i gang med at lave lige så deforme statuer af dem som hævn. Det kan skurkenes egoer slet ikke klare...

13:58  

Superhelten Sprinter Galore (11)
Superhelten Sprinter Galore (11) Riwahl indser, at han aldrig kan blive en rigtig superhelt, så han beslutter sig for at blive en superskurk i stedet. Så da Cleopatra dukker op for at fange Sprinter, hægter han sig på hende. Men Riwahl er ikke skabt til at være skurk, og han viser sig hurtigt at blive ren dødvægt for mestertyven...

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (12)
Superhelten Sprinter Galore (12) Senior har modtaget et kærestebrev! Sprinter er dog sikker på, at det må være en superskurk, der står bag. For Senior er jo gammel?! Han kan da ikke få kærestebreve? Men efter en snak med både Cleopatra og DiktaThor, viser det sig, at Seniorita måske slet ikke er så falsk - og at alle kan være forelskede.

14:05  

Oda Omvendt (2)
Oda Omvendt (2)

14:15  

Onkel Rejes sørøvershow II (5)
Onkel Rejes sørøvershow II (5) Dr. John har kidnappet Sols veninde Nora for at koge hende om til en pille, der giver evig ungdom. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer muterede kæmpefisk, en russisk atomlosseplads, Oraklet i dybet og en tur til den hemmelige vulkan. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:30  

Motor Mille på maskintur (3)
Motor Mille på maskintur (3) Motor Mille elsker alle store maskiner, men hun har aldrig kørt en Dumper og ved faktisk heller ikke, hvad man bruger en dumper til. Hun tager ud for at lære maskinen at kende. Og skal man flytte en bunke sand, der vejer ligeså meget som 11 elefanter, så skal man øve sig.

14:45  

Quizdyrene II (9) - Kamelen Abu
Quizdyrene II (9) - Kamelen Abu Dagens quizdyr er kamelen Abu. Han får chancen for at vinde en flot præmie, når Stefan quizzer ham i hans viden om dyrene på Nord- og Sydpolen. Abu er en gammel klog kamel med en meget stor viden om alt mellem himmel og jord. Han ved derfor også meget om andre dyr. Problemet er bare, at Abu er så glad for at fortælle Stefan om alt det han ved, at han tit glemmer hvad quizspørgsmålet var.

14:57  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Ligesom nutidens fugle og krybdyr lagde dinosaurer æg. Da Tyrannosaurus Rex var nyudklækket, var den på størrelse med en due. Men så voksede den utroligt hurtigt!

DR1

15:00  

Dronningens skatkammer (2:4)
Dronningens skatkammer (2:4) Hvordan udvælger man smykker til store begivenheder, når man har Rigets mest vidunderlige smykkesæt til sin rådighed? Og hvad har Graasten Slotshave og Dronning Ingrids passion for blomster betydet for Dronning Margrethe? På Amalienborg skal museumsdirektør Thomas Thulstrup i samarbejde med en blomsterkunstner skabe et blomsterhav i loftet, som skal symbolisere haven ved Graasten Slot. Og til udstillingen Mary og Kronprinsesserne, skal kronprinsessen deltage i vigtige filmoptagelser, som skal vises på udstillingen.

15:30  

Mesterlære - mode med Naja Munthe (5:6)
Mesterlære - mode med Naja Munthe (5:6) Naja Munthe er kendt for hendes tøjdesign igennem en lang årrække og har utallige kollektioner bag sig og giver nu et indblik i, hvad det vil sige at arbejde med nål og tråd. I Mesterlære viser Michael Kvium, Rasmus Kofoed, Tim Christensen, Paprika Steen & Bjarne Reuter de tips og tricks, der har ført dem helt til tops indenfor deres felt.

16:00  

Forsvundne arvinger IV: Hans og Grethe (4:4)
Forsvundne arvinger IV: Hans og Grethe (4:4) Som ganske ung blev Grethe udsat for et overgreb, der forhindrede hende i at få de børn, hun og hendes mand Hans gik og drømte om. Nu går Mette Frisk og Adam Jon Kronegh på jagt efter arvinger længere ud i familien. En jagt, der afslører svigt og en hård start på livet for både Hans og Grethe, men også ægte kærlighed - på trods.

16:00  

Forsvundne arvinger IV: En hårdt ramt familie (3:4)
Forsvundne arvinger IV: En hårdt ramt familie (3:4) Da Erik blev begravet, var der ingen til at sige farvel i kirken udover præsten. Men da Mette Frisk og Adam Jon Kronegh leder efter arvinger, dukker der både venner og slægtninge op. De vidste ikke, at han var død. Eriks familiehistorie viser sig at være præget af en række tragiske hændelser, der også har sat sine spor i hans liv.

17:00  

Belgravia (3:6)
Belgravia (3:6) Britisk dramaserie fra 2020. Stephen Bellasis' pengeproblemer kommer frem i lyset. Det får hans søn John til at vende sit grådige blik mod lady Caroline og den gådefulde Charles Pope. Hvad er Charles' hemmelighed? Samtidig er Susan Trenchard ikke tilbageholdende med at udnytte familiens nye omgangskreds.

17:00  

Belgravia (2:6)
Belgravia (2:6) Britisk dramaserie fra 2020. Mod sin mands ønske afslører Anne Trenchard parrets hemmelighed for lady Caroline Brockenhurst. For at finde ud af mere beslutter Caroline at invitere sagens intetanende hovedperson til selskab. Det tvinger James Trenchard til at komme med en tilståelse over for sin hustru.

17:40  

Spise med Price: Nordisk Odyssé Finland (6:6)
Spise med Price: Nordisk Odyssé Finland (6:6) James og Adam Price er nået til Lapland hvor temperaturerne ligger på den kolde side af minus 35 grader. James insisterer på at isfiske og Adam møder heldigvis en ægte finsk samerfamilie, der inviterer indenfor i deres Kota-telt. Menuen byder på nærende karelske pirogger, indbydende rensdyrgryde, hjemmelavet ostedessert og selvfølgelig kalakukko lavet med James selvfangede fisk.

DR2

15:00  

På skuldrene af Bohr (6:6)
På skuldrene af Bohr (6:6) For ti år siden fandt en international gruppe forskere noget, som de havde ledt efter i årtier. Beviset på at der findes et usynligt felt gennem hele universet, som i virkeligheden er det, der gør at vi eksisterer og ting vejer noget. Dansk videnskabsserie fra 2022 om kvantefysikkens uforklarligheder, som tager udgangspunkt i de ideer og tanker den danske fysiker Niels Bohr havde for 100 år siden, og som blev fundamentet til kvantemekanikken. En teori om de allermindste ting i universet.

15:05  

Gamle Danmark (7)
Gamle Danmark (7) Gør gode tider bedre 1957-64. Overflodssamfundet fik nye statussymboler. Bilen blev boligens tredje rum, og i bilismens spor fulgte parcelhusfolket. Lønnen steg, arbejdstiden faldt, og femdagesugen og længere ferie gjorde fritiden til efterkrigstidens største industri. I præstegården i Tjæreborg grundlagdes en ny global feriekultur: charter. Forfatter og fortæller: Paul Hammerich. Sendt første gang 1984

15:20  

Gamle Danmark (5)
Gamle Danmark (5) Situationens generalstab 1953-60. Med H.C. Hansen som statsminister styrede samfundet mod større velfærd. Men regeringen blev sat på hårde prøver, da overenskomstforhandlingerne brød sammen i 1956. H.C. Hansen regerede på Christiansborg, men kommunistlederen Aksel Larsen på gaden. Oprørske arbejdere proklamerede "situationens generalstab" og udløste den hidtil eneste generalstrejke efter krigen. Forfatter og fortæller: Paul Hammerich. Sendt første gang 18. februar 1984.

16:45  

Gamle Danmark (8)
Gamle Danmark (8) Kultur på drengen 1959-66. Velstanden fik finkulturelle udtryk: Lousiana, Sonning-prisen, Det danske Akademi og Kulturministeriet. Den brede befolkning så med skepsis på kulturelle krumspring for skattemillioner. Det kom til en kulturkrig, da de lavestlønnede jyske arbejdere rejste sig i protest mod den uforståelige abstrakte kunst. Forfatter og fortæller: Paul Hammerich. Sendt første gang 13. marts 1984.

16:45  

Gamle Danmark (6)
Gamle Danmark (6) Mosefund og anderumper 1956-62. Om de to store mindretal - dem under 18 og dem over 65 år. Gruppen over 60 var på 60 år blevet tredoblet. Obligatorisk folkepension blev indført, men samfundet betragtede de gamle som et uproduktivt og besværligt element. Mørkelægningens store årgange var blevet teenagere med idoler som Otto Brandenburg, Evy fra Parmagade og Vivi Bak. Fortæller og forfatter: Paul Hammerich. Sendt første gang 1984.

TVR

15:00  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:30  

Ernest & Celestine II
Ernest & Celestine II

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Simon III
Simon III

16:05  

Simon III
Simon III

16:10  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder kridtkunsten + Vovserne redder den varme kartoffel

17:00  

Bamselægen - Hovedet (5)
Bamselægen - Hovedet (5) Bamselægen Sandra har travlt med at tage sig af alle bamser i landet, der enten er syge eller som er kommet til skade. I dag kører Sandra ud i sin bamselance for at hente Amanda. Hun ved ikke hvorfor, at hendes bamse Hundi har så ondt i hovedet. Heldigvis kommer Sandra og henter dem, og der går ikke længe før de finder ud af, hvad der er galt med Hundi.

17:20  

Brillebjørns detektivbureau
Brillebjørns detektivbureau Hvad er der blevet af paradiset, som Amelia tegnede på asfalten i går? Brillebjørns detektivbureau er på sagen

17:30  

Sara og det magiske pindsvin | En ven i nøden
Sara og det magiske pindsvin | En ven i nøden Sara får en idé: Hun vil bruge robotplæneklipperen til at få sin fars opmærksomhed. Puf og Gerda advarer hende mod at have noget at gøre med det farlige monster, men Sara får Svante med på sin plan. Og planen kan jo ikke gå galt. Programmet er en del af Ramasjang Redder Pindsvinene. Se hvordan I kan hjælpe pindsvinene på dr.dk/ramasjang.

17:40  

Mission Valhalla (3)
Mission Valhalla (3) Skjaldemjøden er væk! Den guddommelige drik, der gør guderne i stand til at synge og skrive sang så smukke og skønne, at man tror det er løgn. Kærlighedsgudinden Freja er ulykkelig, for hun elsker at synge og optræde! Sammen med den modige, jordiske heltinde Sifka drager hun ud for at skaffe den magiske mjød tilbage. For Valhalla!

17:56  

John Dillermand (19)
John Dillermand (19) Det er nytårsaften, og så skal der fyres krudt af. Dilleren bliver lidt for ivrig med nytårskrudtet, og John lærer, hvorfor man aldrig skal gå tilbage til en fuser.

DR1

18:00  

Hermans verdenskøkken (1:5)
Hermans verdenskøkken (1:5) Herman svinger panden på Karen Blixens afrikanske farm, og han giver dig opskriften på baronessens yndlingspandekager, som han serverer på hendes eget fad. TV-kokken Thomas Herman er nemlig rejst til Kenya for at se på fairtrade kaffe. Han besøger kaffefarmerne og er med til høsten, og bagefter forvandler han de fantastiske råvarer til fantasifulde retter under udfordrende forhold. Han besøger også de vildeste markeder og står ansigt til ansigt med en vred han-elefant. Til sidst finder Herman verdens måske smukkeste udekøkken ved et brusende vandfald.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:01  

Explainer - Hvorfor vil regeringen afskaffe store bededag?
Explainer - Hvorfor vil regeringen afskaffe store bededag? Regeringens ønske om at afskaffe store bededag, er blevet mødt af heftig kritik fra flere sider. Fagforeningerne, folkekirken og flere af partierne i folketinget er nemlig alle imod regeringens lovforslag. Alligevel holder regeringen fast i, at det er nødvendigt at afskaffe store bededag, for at få os alle sammen til at arbejde en dag mere. Men hvorfor vil de det?

19:05  

Jordens eksotiske tropeøer (1:3)
Jordens eksotiske tropeøer (1:3) Britisk naturserie fra 2020. (Earth's Tropical Islands) Tag med til tre af Jordens mest eksotiske og gådefulde øer - Madagascar, Borneo og Hawaii. Takket være deres isolerede beliggenhed har øerne et usædvanligt dyreliv, der ikke findes andre steder. Turen starter på Madagascar. Verdens ældste ø og hjem for den største gruppe af unikke dyrearter på nogen ø - deriblandt de berømte lemurer.

19:05  

Jagten - The Hunt (1:7)
Jagten - The Hunt (1:7) Naturserie fra BBC fra 2015. (The Hunt) Styrkeprøven mellem rovdyr og deres bytte hører til nogle af naturens mest dramatiske begivenheder. Rovdyrene bruger forskellige teknikker til at nedlægge deres bytte. Leoparden bruger sin evne til at sprinte, mens hyænehundene løber byttet træt over lange afstande. Nilkrokodillen venter tålmodigt på sit bytte, mens de intelligente spækhuggere samarbejder om at nedlægge en pukkelhval. Overraskende nok er udfaldet ikke givet på forhånd. De fleste gange undslipper byttet, og rovdyrenes jagt er forgæves.

19:05  

Ulven uden grænser (2:2)
Ulven uden grænser (2:2) Hollandsk dokumentarserie fra 2022. (Wolf - Wanderer Without Borders) For 150 år siden forsvandt ulven fra de vesteuropæiske skove. Toprovdyrene flyttede østpå på grund af jagt, og fordi deres levesteder forsvandt. Nu er en enlig ulv vandret til Holland, hvor den vil etablere et territorium i et genoprettet naturområde og finde en mage, der kan føre slægten videre. Men kan ulven trives i så tæt befolket et land?

20:00  

Riget Exodus (1:5)
Riget Exodus (1:5) Dansk dramaserie fra 2022. I et mareridt kalder en mystisk stemme på søvngængeren Karen. Riget har brug for hendes hjælp, og på hospitalet allierer hun sig med portøren Bulder. Sammen kommer de snart på sporet af Rigets mest besværlige ånd. Afdøde Stig Helmers søn, Helmer Junior, har første dag på Riget. Medvirkende: Bodil Jørgensen, Mikael Persbrandt, Lars Mikkelsen, Nicolas Bro, Tuva Novotny, Nikolaj Lie Kaas, Ghita Nørby, Søren Pilmark, Birthe Neumann, Ida Engvoll, Peter Mygind, Jesper Sørensen, Jasmine Junker, Henning Jensen, Vic Carmen Sonne, Asta August m.fl. Idé: Lars von Trier. Instruktør: Lars von Trier. Manuskript: Lars von Trier og Niels Vørsel. Fotograf: Manuel Alberto Claro. Production design: Simone Grau Roney. Komponist: Joachim Holbek. Produktion: Zentropa Entertainments.

DR2

18:05  

Gurre-Lieder
Gurre-Lieder Taget løfter sig i DR Koncerthuset, når Fabio Luisi og DR Symfoniorkestret opfører det senromantiske kæmpeværk Gurre-Lieder med 300 medvirkende i DR Koncertsalen. Medvirkende: Solisterne Rachel Willis-Sørensen, Issachah Savage, Catriona Morison, Michael Schade, David Steffens og Thomas Quasthoff. DR Koncertkoret, Orphei Drängar, DR Symfoniorkestret med studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og dirigenten Fabio Luisi. Vært: Mathias Hammer.

20:00  

Rick Stein i Cadiz
Rick Stein i Cadiz Madserie fra BBC fra 2016. (Rick Stein's Long Weekends) Den populære britiske kok, Rick Stein, giver gode tips til kulinariske weekender i byer rundt omkring i Europa. I byen Cadiz i det sydlige Spanien er Rick betaget af de smalle, snoede gader, hvor han går i fodsporene på de fønikiske og arabiske handelsmænd, der satte blivende præg på byen. Barerne serverer lækre tapas som hummus, friske grillede fisk og ris med hvidløg, safran og persille.

TVR

18:00  

F for Får IV (3)
F for Får IV (3)

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:20  

Petronix
Petronix Da McFælde og hans håndlangere forsøger at fange en surikat, ender de med at udgrave og ødelægge hele deres levested. Nu må Petronix-redderne redde surikaternes levested, så de kan komme hjem igen.

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:45  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

18:50  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Svampebob Firkant VIII (24)
Svampebob Firkant VIII (24)

19:25  

Bedst & Bedster
Bedst & Bedster Klip-Klap sætter et teaterstykke op. På trods af sceneskræk har Bedst påtaget sig opgaven med at lave lydeffekter. Bedster har ingen skrupler, men er kun understudy, så da Stener bliver mast under én af Bedst´trommer, er Bedster lykkelig for at træde til. Der opstår kaotiske scener, da Bedst ikke kan kontrollere lydeffekterne af bare nervøsitet og da Bedster er meget større end Stener ødelægger hun kulissen.

19:35  

Wild Kratts IV
Wild Kratts IV

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

21 SØNDAG
21 SØNDAG DR Nyheders aktuelle nyhedsmagasin med dybdegående tv-reportager fra ind- og udland.

21:31  

Søndagsvejr
Søndagsvejr DR's vejrudsigt, der ser frem mod vejret, der venter os den kommende uge.

21:32  

Sportsmagasinet
Sportsmagasinet Sportsmagasinet bringer dig helt tæt på de største danske sportsnavne, viser dig det bedste fra Superligaen og giver perspektiv på de største historier og begivenheder i både dansk og international sport.

22:00  

Maria Wern: Fjenden iblandt os
Maria Wern: Fjenden iblandt os Svensk krimi fra 2021. (Maria Wern: Fienden ibland oss) En soldat mister livet ved en eksplosion under en militærøvelse. Maria Wern og hendes kolleger kobles på sagen, men militær rutter ikke ligefrem med oplysninger om øvelsen. Samtidig begynder Maria at drømme om noget større i livet.

23:30  

Mordene i Brokenwood VII (4:6)
Mordene i Brokenwood VII (4:6) Newzealandsk krimiserie fra 2021. (The Brokenwood Mysteries) Celebrity-kokken Sophie Grainger har overtaget det lokale fødevaremarked. Hun er en temmelig bestemt dame og ikke just populær blandt de andre sælgere. Så der er ikke ligefrem mangel på mistænkte, da en høtyv gør en ende på Sophies liv.

DR2

21:00  

Den klassiske musikquiz
Den klassiske musikquiz

21:00  

Den klassiske musikquiz: Med Pluto og vandmusik
Den klassiske musikquiz: Med Pluto og vandmusik Hvem har dirigeret et orkesterværk om Pluto? Hvor mange musikværker er der egentlig om vand? Og hvem af aftenens deltagere har kåret Operaens officielle kage? Phillip Faber er klar med nye udfordrende spørgsmål til de to hold. Mathias Hammer har Michala Petri og Søren Schauser på holdet, mens Frederik Cilius er kaptajn for Teresa la Cour og Allan Gravgaard Madsen. Musikken leveres af DR SymfoniOrkestret.

22:00  

Mordet, der rystede verden
Mordet, der rystede verden Amerikansk dokumentar fra 2020. (The Dissident) Hvem var Jamal Khashoggi? Hvad skete der med ham og hvorfor? Den 2. oktober 2018 gik Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi ind på det saudiarabiske konsulat i Istanbul, men han kom ikke ud i live. Gennem interviews med Khashoggis forlovede Hatice Cengiz, tyrkisk politi og hans ven systemkritikeren Omar Abdulaziz dykker vi ned i den brutale historie om mordet på Khashoggi, der trækker tråde til den saudiarabiske kronprins, Mohammed bin Salman.

TVR
DR1

01:00  

Kriminalkommissær Barnaby XII: Lidt for mange mareridt (7)
Kriminalkommissær Barnaby XII: Lidt for mange mareridt (7) Engelsk krimiserie fra 2009. (Midsomer Murders) "Lidt for mange mareridt". Midt om natten bliver det meste af landsbyen vækket af et råb om hjælp. Skolelæreren Connie Bishop er sikker på, at nogen lister rundt i hendes hus! Naboerne er nu ikke specielt bekymrede, for det er langt fra første gang, den unge lærer tror, at hun har ubudne gæster. Også denne gang ser det ud til at være falsk alarm. Men netop som Barnaby tror, at Connie lider af en lidt for livlig fantasi, dukker der et lig op i hendes baghave. Barnaby: John Nettles. Jones: Jason Hughes. Connie Bishop: Nancy Carroll. Instruktion: Richard Holthouse.

01:00  

Kriminalkommissær Barnaby XII: Listetyven (6)
Kriminalkommissær Barnaby XII: Listetyven (6) Engelsk krimiserie fra 2009. (Midsomer Murders) "Listetyven". Barnaby og Jones jager en mystisk listetyv, der sniger sig ind i folks huse og berøver dem, mens de sover. Snart kaldes makkerparret til godset Chettham Park House, hvor en gæst af huset er blevet kvalt. Ved første øjekast ser det ud til, at listetyven har gjort sig selv til morder, men senere begynder den gådefulde tyv at fodre Barnaby med spor. Motivet for forbrydelsen skal findes 25 år tilbage i tiden. Barnaby: John Nettles. Jones: Jason Hughes. David Roper: Rik Mayall. Instruktion: Renny Rye.

01:00  

Kriminalkommissær Barnaby XII: Små glæder (5)
Kriminalkommissær Barnaby XII: Små glæder (5) Engelsk krimiserie fra 2009. (Midsomer Murders) "Små glæder". En smuk og detaljerig miniatureby er landsbyen Little Worthys stolthed, men der går skår i idyllen, da miniaturebyen bliver skueplads for et bizart mord. Som en anden Gulliver findes en lokal mand spændt fast med snore og pløkker midt blandt den lille bys huse - med et dybt og dødbringende sår i lænden. En ny sag for Barnaby og hans assistent Jones. Barnaby: John Nettles. Jones: Jason Hughes. Bernice: Olivia Colman. Instruktion: Peter Smith.

02:40  

Antikkrejlerne XVI (9)
Antikkrejlerne XVI (9) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Antiques Road Trip) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

03:25  

Hvis vægge kunne tale (6:8)
Hvis vægge kunne tale (6:8) Svensk reportageserie fra 2017. (Det sitter i väggarna) Christopher vil finde ud af, hvilken maler der har boet i huset i Riala, for både møbler og døre er dekoreret i rigt mål. Erika skal genskabe et mønstermalet gulv og reparerer et gammelt 1900-tals-tapet, som har fået en stor revne.

DR2

00:00  

Tæt på sandheden med Jonatan Spang
Tæt på sandheden med Jonatan Spang I valgkampen overbød regeringspartierne hinanden på milliarder til sundhedsvæsenet, men er nu blevet enige om en langt mindre akutpakke. Men måske er løsningen så simpel som den nye 1813-kampagne? Og mens flere milliarder pumpes ind i Forsvaret, siver det ud i bunden med falske fakturaer, champagne og lapdance. Tilbage i sundhedsvæsenet er alle undtagen Etisk Råd for automatisk organdonation - som måske kan blive aktuelt for Camilla Boraghi, der drikker sig fuld med Nick Hækkerup i jagten på genstandsgrænsen.

00:30  

USA's vilde madkampe (1:16) Pizzakrigen
USA's vilde madkampe (1:16) Pizzakrigen Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (The Food That Built America) Kansas, USA, 1950'erne. Amerikanerne kender endnu ikke den italienske klassiker - pizzaen. Men to brødre har planer om at udvide deres restaurant Pizza Hut til resten af USA. Inden længe har amerikanerne forelsket sig i brødrenes pizza med den tynde skorpe. Men i skyggerne lurer rivalen Domino's - som også er etableret af to brødre.

01:15  

Fortidens fantastiske ingeniørkunst (1:10) Veje, der ændrede verden
Fortidens fantastiske ingeniørkunst (1:10) Veje, der ændrede verden Britisk dokumentarserie fra 2021. (Ancient Engineering) Over 1,2 milliarder køretøjer færdes i dag på veje, der strækker sig millioner af kilometer på tværs af kontinenterne. Vejen - og hjulet - er nogle af oldtidens største triumfer. Tilsammen har de givet mennesket ekstraordinær bevægelsesfrihed. I 2002 fandt arkæologer nær byen Ljubljana i Slovenien et træhjul. Det var over 5000 år gammelt, og anses nu for at være det første hjul i historien. Hvordan så det ud, og hvordan var oldtidens veje?

02:05  

Fortidens fantastiske ingeniørkunst (2:10) Den Kinesiske Mur
Fortidens fantastiske ingeniørkunst (2:10) Den Kinesiske Mur Britisk dokumentarserie fra 2021. (Ancient Engineering) Muren er bogstaveligt talt grundlaget for næsten al byggeri. Teknikken har præget vores verden i mindst 12.000 år, men den geniale fremgangsmåde bliver ofte overset. I løbet af to tusinde år blev Den Kinesiske Mur bygget af millioner af mennesker. Mange omkom under det ekstremt hårde arbejde og de enorme udfordringer. Den er et vidnesbyrd om ekstraordinære ingeniører og visionen om at forsvare et helt imperium med en enkelt mur.

02:05  

Fortidens fantastiske ingeniørkunst (3:10) Pyramidernes hemmeligheder
Fortidens fantastiske ingeniørkunst (3:10) Pyramidernes hemmeligheder Britisk dokumentarserie fra 2021. (Ancient Engineering) Cheops-pyramiden i Giza er det ældste af verdens syv vidundere. Det tog kun 20 år at bygge den, og i over 3.000 år var den verdens højeste menneskeskabte bygningsværk. Den består af over to millioner stenblokke og er én verdens mest fænomenale strukturer fra det gamle Egypten. Denne bemærkelsesværdige pyramide afspejler menneskets opfindsomhed, og er et mesterværk skabt af oldtidens ingeniørkunst.

02:55  

Vores uendelige univers (1:5)
Vores uendelige univers (1:5) BBC-dokumentarserie fra 2022. (The Universe) Solen er centrum i Solsystemet. En glødende varm kugle, der er uundværlig for livet på vores planet. Vi har brugt årtusinder på at studere den langvejs fra, men først nu, ved hjælp af den varmeresistente parker-solsonde, kan vi komme tæt nok på til at afsløre dens hemmeligheder. Hvorfor er det lige nær dén stjerne, at der er opstået liv?

03:50  

Vores uendelige univers (2:5)
Vores uendelige univers (2:5) BBC-dokumentarserie fra 2022. (The Universe) Mennesker har kigget op på stjernerne i årtusinder i søgen efter svar på, hvad der er derude. Men nu er vi nået til det punkt i astrofysikken, hvor vi måske endelig er tæt på at besvare det ultimative spørgsmål: Er vi alene? Og finder vi nogensinde en planet, der ligner vores egen?

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, ROENDE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0204104012