Rønde
Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: torsdag d. 29. september 2022

Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: torsdag d. 29. september 2022

DR1

06:00  

Midt i naturen (10:10)
Midt i naturen (10:10) Seriens tre værter, Anders, Magdalena og Joakim, har rejst rundt i verden og undersøgt mange spændende ting, og i dette sidste program byder de både på de absolutte højdepunkter fra sæsonen og på optagelser bag kulisserne, der ikke har været vist. Nordvision fra Sverige.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN Et trecifret millionbeløb fra Christiansborg skulle sikre et løft til folkeskolen til næste år. Men på trods af det vælger mange kommuner at spare på folkeskolerne.

07:15  

Det Politiske Talkshow - Valg-special
Det Politiske Talkshow - Valg-special

07:15  

Det Politiske Talkshow - Valg-special: Der er magi i luften
Det Politiske Talkshow - Valg-special: Der er magi i luften Hvordan opleves en valgaften helt tæt på? Og hvorfor betyder den aften så meget? Vi genoplever historiske øjeblikke med vores politiske korrespondenter Christine Cordsen og Jens Ringberg, når Johannes Langkilde viser indslag med valgets hovedpersoner.

07:50  

Aftenshowet
Aftenshowet Kongehusekspert Thomas Larsen reagerer på dagens opsigtsvækkende udmelding fra kongehuset. Stort opklaringsarbejde i forbindelse med gaslækage: Hvordan foregår efterforskningen? Jan Gintberg undersøger kulturen i ny sæson af "Gintberg på kanten". VORES PENGE: Vi undersøger hvilke sparetips, der er fup eller fakta. Aftenens værter er Nola Grace Gaardmand og Kristian Ring-Hansen Holt. DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

08:51  

En lille pause med Søren Ryge
En lille pause med Søren Ryge

08:55  

Den grønne optur: Hvordan skal vi bo?
Den grønne optur: Hvordan skal vi bo? Hvad koster et klimavenligt hus? Hvordan genanvender man tis og lort fra mennesker? Joakim og Thøger er på tur i Danmark. Denne gang ser de på løsninger, der skal gøre det mere klimavenligt at bygge, bo og leve inden for hjemmets fire vægge. Værter: Joakim Ingversen og Thøger Kirk.

DR2

07:31  

Deadline
Deadline Skal-skal-ikke. Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen er oprigtigt i tvivl om, hvordan hun og Danmark skal forholde sig under VM i fodbold i Qatar. Skal hun bilde sig selv ind, at sport og politik ikke har noget med hinanden at gøre og heppe fra VIP-pladserne? Skal hun blive hjemme eller iføre sig en regnbuefarvet spadseredragt i protest mod Qatars holdning til homoseksuelle? Niels Krause-Kjær spørger Ane Halsboe-Jørgensen.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Livets planet (5:10)
Livets planet (5:10) Naturserie fra BBC fra 2009. (Life) Da dinosaurerne nærmede sig deres guldalder for hundrede halvtreds millioner år siden, begyndte en gruppe af dem at udvikle sig i en ny og revolutionerende retning. De beholdt mange af deres øgleagtige træk, men fik samtidig et helt usædvanligt, nyt særkende, nemlig fjer. Fjer kunne både varme og tiltrække opmærksomhed, men vigtigst af alt gav de evnen til at flyve, og det ændrede fuglenes verden. Fuglene fik friheden til at rejse længere og hurtigere end nogen anden dyregruppe og til at udnytte alle muligheder over alt på planeten. Ligesom fisk findes fugle i alle størrelser, farver og faconer, og fra den kæmpestore lammegrib til den lillebitte kolibri og den langbenede flamingo har de udviklet opfindsomme måder til at overleve, parre sig og opfostre deres unger.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet V (9)
Ramasjang Mysteriet V (9) Sus har fået stjålet sit headset. Det er virkelig et problem for hende. Hun skal bruge det for at kunne passe sit arbejde! Men hvem kan dog finde på at stjæle et headset? Dagens mysterium er meget svært, så det er heldigt at Kristian får hjælp. I dag kigger Elliano forbi for at hjælpe ham. Men er det nok?

06:00  

Ernest & Celestine (6)
Ernest & Celestine (6)

06:10  

Sarah og And (19)
Sarah og And (19)

06:20  

Luk op Luk i - TRØST
Luk op Luk i - TRØST Jakobs gode veninde er flyttet, og han er ret ked af det. Han vil egentlig helst bare være alene. Thomas gør alt hvad han kan for at muntre Jakob op. Han pynter op til fest, inviterer et kor og finder Jakobs yndlings-slik frem. Men Jakob vil ikke have noget af det. Han vil bare være trist. Thomas bliver vred over, at han ikke kan få lov til at hjælpe Jakob, men det viser sig, at det, Jakob egentlig har brug for, er en ven, der lytter.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee
Hey Duggee

06:55  

Venner eller uvenner (3:6)
Venner eller uvenner (3:6) Frølle synes ikke, at Oskar hjælper hurtigt nok med at finde hans nye vandhul, så han gør ham til grin foran hele klassen. Klassens gamerpige Malika synes, det er synd for Oskar, og hun ender med at spørge ham om noget, han altid har drømt om.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:07  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:20  

Simon II
Simon II

07:25  

Bluey
Bluey

07:30  

Motor Mille på maskintur (10)
Motor Mille på maskintur (10) Motor Mille kan næsten køre alle maskiner. Men hun kommer til kort, da gadens børn spørger om han kan køre en grødehøster. Så hun tager afsted med det samme for at få det lært, og selvom en grødehøster ikke kører særlig hurtigt, skal det vise sig ikke at være helt let.

07:45  

Paddington
Paddington

08:00  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:10  

Vidundervovsen Vaffel (29)
Vidundervovsen Vaffel (29)

08:20  

Sprinter Galore (9)
Sprinter Galore (9) Sprinter bliver syg og får derfor at vide, at når man er syg så skal man ligge i sengen helt alene. Først keder han sig bravt, men så opdager han at man kan få andre til, at hente ting til sig og det udnytter han. Men pludselig er Sprinter rask og det er i stedet de andre der er syge, og så er rollerne byttet om. Kan sprinter nu bruge sin superheltekraft til at løse situationen?

08:40  

Quizdyrene - Hesten Mika
Quizdyrene - Hesten Mika Quizdyrene er en quiz både med og om dyr. Ramasjang har nemlig opfundet en mikrofon, der kan oversætte dyrelyde til menneskesprog. Denne gang er det hesten Mika, der får besøg i sin stald, af den altid veloplagte quizvært Stefan. Mika trækker kategorien: dyrene i havet. Men selvom hun er lige ved at gå til af pinlighed, da hun får et spørgsmål om søpølsen, så klarer hun sig gennem quizzen med hjælp fra de andre heste i stalden.

08:50  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

 
DR1

09:15  

Dyrene i Zoo IV (16)
Dyrene i Zoo IV (16) Britisk naturserie fra 2017. (The Secret Life of the Zoo) Caiman-firbenet Gary opfører sig meget mærkeligt. Mens dyrepasserne håber, at Gary parrer sig og fører arten videre, er han mere interesseret i at bade. Efter at han gentagne gange har slået hovedet på bunden af stenbadet, beslutter dyrepasserne sig for at tage ham til dyrlægen. Er der noget galt med Gary?

09:15  

Dyrene i Zoo IV (15)
Dyrene i Zoo IV (15) Britisk naturserie fra 2017. (The Secret Life of the Zoo) Edderkoppeaben Kiara har fået en unge for første gang, men Kiara vil hellere hænge ud med sine venner end tage sig af ungen. Dyrepasserne frygter, at hendes svigt vil resultere i ungens død. Vil moderinstinktet nå at sætte ind?

09:30  

Partilederdebat: Ældre nu og i fremtiden
Partilederdebat: Ældre nu og i fremtiden TV Avisen Ekstra giver overblik over de vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

10:00  

Husdrømme IX (10:10)
Husdrømme IX (10:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) Efter mange år i Stockholm er det tid for Aleks at vende hjem til Malmø for at skabe et permanent hjem for sig selv og sine to døtre. Og endelig kan Aleks gøre, hvad han vil! Lejligheden på Gamla Väster skal fuldstændigt forvandles til en pulserende eksplosion af farver med de sociale rum i centrum - langt fra de hvide boliger, han tidligere har boet i. Men at gå sin egen vej viser sig at være lidt sværere, end Aleks havde troet.

10:45  

Skattejægerne
Skattejægerne I København vil Søren Falk samle inspiration og lede efter skøre skatte hos andre marskandisere - tæt på sin egen butik. Katrine Martensen-Larsen får en opgave på et hemmeligt lager for en helt unik og historisk samling af Holmegaards glas produceret gennem tiderne. I Odense vokser Jesper Damgaard-Lauritsens begejstring, efterhånden som han får åbnet skufferne til en møntsamling.

10:45  

Skattejægerne
Skattejægerne Retro-lamper og halvtredser-stole er i høj kurs hos Rikke Fog, som leder efter gode loppefund i Bella Centret. I Odense får Margit og Jesper Damgaard-Lauritsen en gammel, lettere skadet spillemaskine indleveret til vurdering. Søren Sørensen glæder sig som et lille barn til juleaften. Han afholder et åbent hus arrangement, og vil vise sit bedste bilkøb nogensinde frem for gæsterne.

11:15  

Antikkrejlerne XIX (14:25)
Antikkrejlerne XIX (14:25) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

11:15  

Antikkrejlerne XIX (13:25)
Antikkrejlerne XIX (13:25) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

11:15  

Antikkrejlerne XIX (12:25)
Antikkrejlerne XIX (12:25) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

DR2

09:20  

Madsen & Co. (7:32)
Madsen & Co. (7:32) Dansk komedieserie fra 1997 (7) "Sejren er vor". Mogens Madsen er blevet udnævnt til 'Årets postbud', og han har tænkt sig at leve op til hæderen. Derfor hævder han, at han skal passe sit arbejde, selv om der er en vigtig fodboldkamp i fjernsynet. Hverken familien eller kollegerne fatter, hvorfor han ikke bare melder sig syg, som han plejer. Men Mogens har fundet sin egen løsning - og det går selvfølgelig galt. Mogens: Peter Schrøder Susanne: Birgitte Raaberg Line: Maria Birkkjær Max: Rasmus Ogstrup Rasmussen Kisser: Susanne Heinrich Pedersen: Claus Bue Manuskript: Michael Hjort, Johan Kindblom og Tomas Tivemark Instruktion: Piv Bernth Oversættelse: Tørk Haxthausen Scenografi: Bettina Sneum Musik: James Price

09:45  

Madsen & Co. (8:32)
Madsen & Co. (8:32) Dansk komedieserie fra 1997 8. eps: London tur retur. Susannes bank er truet af konkurrenten, og Susanne skal derfor interviewes til den lokale avis i et forsøg på at forbedre bankens image overfor de almindelige småkunder. Mens Susanne begynder at forestille sig sin karriere stige mod uanede højder, føler Mogens sig bare overset.. Men avisen fejlciterer Susanne - og pludselig ser virkeligheden ganske anderledes ud. Mogens: Peter Schrøder. Susanne: Birgitte Raaberg. Line: Maria Birkkjær. Max: Rasmus Ogstrup Rasmussen. Endvidere: Ellen Hillingsø, Kristian Boland, Birgitte Simonsen og Claus Gerving. Manuskript: Michael Hjort, Johan Kindblom og Tomas Tivemark. Instruktion: Piv Bernth. Oversættelse: Tørk Haxthausen. Scenografi: Bettina Sneum. Musik: James Price.

10:10  

Opråb fra 80'erne - Yuppierne (8:8)
Opråb fra 80'erne - Yuppierne (8:8) Yuppierne er 80'ernes unge succesfulde forretningsfolk. De er højtråbende overtrædere af Janteloven, og med deres ekstravagante livsstil står de i skarp kontrast til fattigfirsernes leverpostejsfarvede Danmark. Mens andre danskere bliver sat på kartoffelkur, kører yuppierne Ferrari, drikker pagne til brunchen og flasher Rolex-uret på Café Victor. Dengang blev de kaldt overfladiske blærerøve. I dag er samfundet gennemsyret af yuppiernes værdier. I aftenens program medvirker bla. Mads Ulrich, Thorkild Thyrring, Fie Adamas og Jan Fog. Tilrettelæggelse af Jakob Thygesen

11:00  

Tidsmaskinen
Tidsmaskinen Hvordan endte rygerne på terrassen og hvordan gik det til at akupunktur i dag er lige så anset som almindelig medicin? DR's arkivredaktion har konstrueret en tidsmaskine, dykker ned i DR's arkiver og undersøger hvordan vores holdninger og adfærd har ændret sig gennem årene. Nogle gange med et overraskende resultat. Sendt første gang 17.09.12

11:50  

Den sorte skole: Kristendommens indførelse
Den sorte skole: Kristendommens indførelse Den Sorte Skole tager danskerne tilbage på skolebænken og opfrisker de vigtigste begivenheder i Danmarkshistorien, fra Kristendommens indførelse til Genforeningen. I dagens lektion skal vi høre om dengang kristendommen kom til landet.

11:50  

Indenfor - Genernes forbandelse
Indenfor - Genernes forbandelse Norsk undersøgende dokumentarserie fra 2019. (Innafor) Vil du lade dig genteste for en arvelig sygdom? Lige siden Karoline var 18 år, har hun vidst, at hun en dag måske vil ende i en kørestol. Skal hun lade sig genteste for at få svar? Eller er det bedre ikke at vide noget?

TVR

09:00  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Hvem bruger bilerne som nøddeknækker?
Vilde vidunderlige dyr: Hvem bruger bilerne som nøddeknækker? Inde i byen ligger der nødder på vejen, som knaser når bilerne kører henover dem. Det er et meget klogt dyr, som har smidt nødderne på vejen, så nøddeskallerne bliver knækket af bilerne. Men kan du gætte hvilket dyr, der er så klogt, at det bruger bilerne som nøddeknækker?

09:21  

Vilde vidunderlige dyr: Egernet snyder en nøddetyv?
Vilde vidunderlige dyr: Egernet snyder en nøddetyv? Et egern gemmer et forråd af nødder i jorden. Men et andet egern ser det og stjæler en af nødderne. Egernet må derfor være mere forsigtigt. Måske kan egernet snyde nøddetyven, så det ikke mister flere af sine nødder?

09:25  

Sød, nuttet og i fare - Svaner i slåskamp (9)
Sød, nuttet og i fare - Svaner i slåskamp (9) Josefine, Olivia og Emma er skræmte, for midt på stien ved Damhussøen ligger en hjælpeløs svane. Folk kommer meget tæt på den og er sure over at den ikke flytter sig. Men pigerne kan se den har det skidt, så de ringer efter en dyreambulance. Sammen får de hjulpet svanen ned i søen, men så forsøger de andre svaner at drukne den. Pigerne vil redde svanen og finde ud af, hvorfor de andre svaner er så onde.

09:35  

MikroMakkerne | Skorpiontægen
MikroMakkerne | Skorpiontægen

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Mosasaurus var lige så tung, som en brandbil. Oprindeligt var Mosasaurus et firben på land, men flygtede ud i vandet. Millioner af år senere havde Mosasaurus udviklet sig til et af de farligste dyr nogensinde.

09:45  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Brachiosaurus havde en utrolig lang hals. Det var godt at have, da Brachiosaurus ville spise fra de saftige trækroner. Brachiosaurus var så høj som tre giraffer stående på hinanden.

09:50  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

10:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:04  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:10  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:15  

Onkel Reje og børnenes brevkasse (1)
Onkel Reje og børnenes brevkasse (1) Mød bl.a. den enarmede akrobat, verdens blindeste linedanser, Mormor og ikke mindst Onkel Rejes sure sokker. Med Mads Geertsen og Brian Lykke.

10:30  

Cirkusliv i savsmuld (1)
Cirkusliv i savsmuld (1) Cirkusdirektøren siger farvel til sommeren og goddag til vinteren. Brasnik har pakket billetlugen og slikkiosken ned og Signe flytter ind i manegen, i en seng, lige ved siden af sin onkel.

10:45  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at hajen aldrig står stille? Se med når Kristian og Katrine dykker med hajer, og se om det lykkes sportshajen Spooky at få jagthajen Lonnie i form til at fange fisk.

11:15  

Onkel Rejes Sørøvershow (3)
Onkel Rejes Sørøvershow (3) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Victoria, der skal med på skattejagt. Se om de kan skaffe en ny rejsegrammofon til Sørøver Jørgen, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også Kong Neptun og de Sure Sokker. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:35  

Skæg med bogstaver - C
Skæg med bogstaver - C Afsnit C. I dag besøger Hr. Skæg den fine restaurant C, hvor han lærer at lave en spændende ret. Han skal også have fat i en cykel i gaveboden hos søde Persille, som bliver drillet af en fræk bogstav-stjælende mus. Hr. Skæg kan også både en dans og en sang med C.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Søren Vesters Have - Den spiselige have
Søren Vesters Have - Den spiselige have Tingene vælter op i Sørens køkkenhave, og nu skal der bygges stativer til at støtte planterne. Han tager på besøg hos sine naboer for at blive klogere på deres sirlige system for køkkenhaven. Og så finder han ud af, at flere af havens prydplanter faktisk er rigtig gode grøntsager.

12:15  

Søren Vesters Have - Forspiring og vanding
Søren Vesters Have - Forspiring og vanding Søren får brug for hjælp fra en skoleklasse, når han skal forvandle 1500 kvm bar jord til et spirende blomsterhav. Og så skal der sås og forspires tusindvis af frø i drivhuset.

14:15  

Hammerslag 2015 (14)
Hammerslag 2015 (14) Aftenens Hammerslag starter i det sydlige Djursland, Stabrand. Her skal ejendomsmæglerne gætte pris på en meget speciel bolig med masser af Danmarks historie. Vi kører derefter nordpå til Grenaa, hvor vi skal kigge på en murermestervilla, som - for vores ejendomsmæglere - har en meget overraskende lav offentlig grundværdi. Til slut skal mæglerne gætte pris på en ferielejlighed i Øer - og du kan gætte med. Spil med på computer, smartphone eller tablet. Gå ind på dr.dk/hammerslag eller hent vores app til din telefon eller tablet. Vært: Christian Degn Sendt første gang 15.09.15

14:20  

Hammerslag 2015 (13)
Hammerslag 2015 (13) Aftenens Hammerslag er ikke kun en quiz om huspriser. Programmet kan også sende dig som seer på langfart. Når programmet kører, kan du gætte med på huspriserne og forskellige spørgsmål om boliger på dr.dk/hammerslag. I aftenens program skal mæglerne - og seerne - gætte huspriser i Hellerup, Birkerød og København V. Vært: Christian Degn Sendt første gang 08.09.15

DR2

12:50  

Bruxelles kalder (4:7)
Bruxelles kalder (4:7) Svensk dokumentarserie fra 2020. (Brussel calling) Julen nærmer sig, men roen vil ikke indfinde sig. Fredrick Federley (C) rejser til Skotland for at kæmpe mod Brexit med sine skotske kolleger. Efter en klimanødsituation udråbes i EU-parlamentet, rejser Jytte Guteland (S) og Alice Bah Kuhnke (MP) til klimatopmødet i Madrid. Forventningerne er høje, men intet bliver, som de havde tænkt sig. Sara Skyttedal (KD) er den eneste tilbage i Bruxelles og forsøger febrilsk at finde sig hjemme i byen og sin lejlighed.

13:20  

Bruxelles kalder (5:7)
Bruxelles kalder (5:7) Svensk dokumentarserie fra 2020. (Brussel calling) Følelserne er stærke i parlamentet, da Brexit-afstemningen sker, og Storbritannien forlader EU. For Jytte Guteland (S) og Fredrick Federley (C) bliver det til mange følelsesmæssige farvel. For Alice Bah Kuhnke (MP) indebærer Brexit store forandringer - ikke kun negative. Sara Skyttedal (KD) får premiere i sin rolle som diplomat i EU-parlamentets Irak-delegation. Nu må hun bruge helt nye sider af sig selv.

13:50  

Stillehavets tropiske eventyr (3:6)
Stillehavets tropiske eventyr (3:6) Naturserie fra BBC fra 2009. (South Pacific) Meget af det store blå hav er en slags havets ørken, og mange dyr som hajer, hvaler og skildpadder må kæmpe hårdt for deres overlevelse. Tigerhajer rejser mange hundrede kilometer for at kunne æde sig mætte i albatrosser og deres afkom, og også kaskelothvaler må på en farlig tur tværs over Stillehavet i deres søgen efter føde og mager. Andre områder af Stillehavet er dog rigt på føde og liv. Delfiner boltrer sig akrobatisk langs New Zealands kyster, og koralrevene her er nogle af verdens mest mangfoldige. Men få steder i verden er rigere på liv end de sagnomspundne Galapagosøer, hjemsted for tropiske pingviner, søløver padder og leguaner.

14:40  

Stillehavets tropiske eventyr (4:6)
Stillehavets tropiske eventyr (4:6) Naturserie fra BBC fra 2009. (South Pacific) Alle øerne i Stillehavet er dannet af vulkanudbrud, nogle af dem oven i købet hjulpet på vej af underjordiske jordskælv, og mange af øerne har stadig meget aktive vulkaner. Det gælder Hawaii, hvor en stadig lavastrøm har føjet flere kilometer land til øerne. Lavastrømmen har også dannet underjordiske huler, og her lever hulespecialisterne, kaldet troglobitter, der har tilpasset sig livet i mørke og efterhånden er blevet både blinde og farveløse. Koralrevene omkring de små atoller, der er resterne af store bjerge, dannet af vulkaner, vrimler med liv fra besynderlige væsner som juletræsorme, kæmpemuslinger og store konkylier til papegøjefisk og hajer.

TVR

12:00  

Vilde venner (6)
Vilde venner (6) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Alexander og Bastian, der har vagten i klubhuset. De skal muge ud hos kaninerne, redde en flok harekillinger og hjælpe en hel andefamilie med at komme ud og svømme.

12:25  

Byttebiksen (6)
Byttebiksen (6) Lotte har for travlt med at lege sørøver til at hjælpe Rosa med vasketøjet, og da hun pludselig finder et skattekort bliver hun fyr og flamme. Det får Jonathan at mærke, da han kommer forbi Byttebiksen og bliver udfordret til en drabelig fægtekamp. Også Elliot kommer forbi, for han vil bytte nogle fodboldkort, og Ellen får en helt særlig ting med hjem til sine marsvin.

12:40  

Ramajetterne III (1)
Ramajetterne III (1) Amors pil har ramt Finn Falk, der er blevet forelsket i Hanne Riffel. Finn Falk byder hende op til dans og romantisk middag. Daten går dog ikke helt som planlagt.

12:55  

John Dillermand (9)
John Dillermand (9) John skal på fisketur, men han har ingen fiskestang. Så kan han til gengæld fiske med dilleren. Det er desværre bare så pinligt for den fanger bare gammelt skrammel. Og de andre på kajen griner så meget af ham, at dilleren skubber børnene i vandet. Men John redder dagen med sin diller-kopter, og får fisket børnene i land igen. Alt er godt, indtil John får rigtigt bid.

12:58  

John Dillermand (7)
John Dillermand (7) I Zoo kommer John lidt uheldigt til at stjæle en is, med dilleren. Det bliver starten på et værre kaos med en løve på fri fod. Og John må både kæmpe med løven og senere måle sig med slangen. Når dilleren får ham i problemer, må han rydde op og redde situationen, for sådan er John Dillermand.

13:05  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det finaletid i verdens bedste sæbekasseræs - Ramasjang Rally! Det endelig slag står imellem de halmtyggende sønderjyder fra Aabenraaske Bonderøvene og de levende døde midtjyder, Splatterne fra Hinnerup. Det kommer til at koste både blod, sved og tårer når de to hold gi'r den ALT hvad den kan trække på dagens baner, der byder på overraskelser fra ende til anden. Når dagens løb er omme, kender vi vinderen af dette års Ramasjang Rally.

13:30  

Heino fikser alt - Fødselsdagsfesten (19)
Heino fikser alt - Fødselsdagsfesten (19) William har fødselsdag og skal have gæster, men det ligner bare ikke en rigtig fest. Festministeren Heino rykker ud med flag og konfetti og sørger for, at William får en uforglemmelig fødselsdag.

13:40  

Oda Omvendt (9)
Oda Omvendt (9) Lou elsker naturen. Det gør Balder ikke - og han hader, at Lou slæber naturen og al dens kriblekrablen med ind på Sort Stue; naturen hører hjemme i naturen! Hjemme fjerner Lous forældre hans insekthotel, men desværre har Oda Omvendt stadig problemer med zapperen og kan derfor ikke hjælpe - til gengæld regner hun og Lou ud, hvad der er sket med forældrenes fantasi!

13:53  

Superhelten Sprinter Galore (13)
Superhelten Sprinter Galore (13) Da Leo virkelig skal på toilettet, kommer hun til at bruge ordet bummelum, hvilket får Bakkeby på den anden ende. For Bum er jo en superskurk! Og er Leo i ledtog med ham? Den store forvikling kulminerer, da Bum selv for nys om det hele, og ikke vil have, at hans navn har noget med noget ulækkert at gøre!

13:58  

Superhelten Sprinter Galore (14)
Superhelten Sprinter Galore (14) Sprinter har bygget en masse simple robotter, der skal danne ring som et værn om Bakkeby. Robotterne ligner alle Sprinter, og da DiktaThor ankommer, ser han de mange Sprintere men opdager hurtigt, at de ikke er den ægte vare. Han nedkæmper den ene robot efter den anden, og snart må den rigtige Sprinter træde i karakter.

14:05  

Sofus (4)
Sofus (4) Sofus lander hos Tvillingerne, der bor i Honduras. Tvillingerne vil gerne spille med kugler, men pigen taber hele tiden og bliver ked af det. I stedet tager tvillingerne Sofus med på marked, og Sofus laver 'Sofussjov' med bananer, så de ikke kan andet end at grine. Dagen ender med bøn og en gave fra tvillingerne til Sofus.

14:20  

Onkel Rejes sørøvershow II (4)
Onkel Rejes sørøvershow II (4) Dr. John har kidnappet Micahs lillesøster Leona for at koge hende om til en læbestift. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Mariehønen Megaglad, en automatisk proptrækker og en tur til den nedlagte boreplatform i Café Lattegat. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:35  

Motor Mille og Børnebanden (4)
Motor Mille og Børnebanden (4) Motor Mille lod sig fange af den sure mand med vilje, så han kan føre hende hen til den hemmelige klub. Børnebanden befrier Motor Mille, og så sniger de sig ind i Klubben for sure mænd. Motor Mille bruger sin bue og pil til at snuppe en hel kuffert fyldt med Vokseværk.

14:50  

Sprinter Galore III - Udklædning (9)
Sprinter Galore III - Udklædning (9) Der er udklædningsdag i Magnus' klasse, og Sprinter ser det som en oplagt mulighed for at snige sig med i skole - på en måde er han jo klædt ud i forvejen og vil ikke vække opsigt. Men ægte superheltekræfter er åbenbart sværere at skjule end som så ...

DR1

15:00  

Kender Du Typen? 2021 - Med lyserød veloursofa og baby-bling
Kender Du Typen? 2021 - Med lyserød veloursofa og baby-bling Hvem er det, der er så vild med farven lyserød, at selv sofaen er købt i den nuance og som har anskaffet sig rigeligt med bling til den baby, der er på vej? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger en lejlighed i det, som hovedpersonen kalder for Islands Brygges grimmeste bygning. Vært: Mads Steffensen

15:00  

Kender Du Typen? 2021 - Med barndomsbord og blodrød bøf
Kender Du Typen? 2021 - Med barndomsbord og blodrød bøf Hvem er det, der elsker en blodrød bøf og har indrettet sig med et spisebord fra sit barndomshjem? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger et af de allerældste huse i Holbæk. Vært: Mads Steffensen

15:05  

Kender Du Typen? 2021 - Med madplan og Ridderkors
Kender Du Typen? 2021 - Med madplan og Ridderkors Hvem er det, der bor i en herskabelig lejlighed med eget springvand i gården? Og som lever fint med at have løse ledninger strittende ud fra væggen? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger en hovedperson, der er Ridder af Dannebrogordenen. Vært: Mads Steffensen

15:30  

Lewis: Sindet rummer bjerge
Lewis: Sindet rummer bjerge Engelsk krimi fra 2011. (Lewis: The Mind Has Mountains) En kvindelig studerende bliver fundet død under mistænkelige omstændigheder. Hun var blandt testpersonerne for et nyt antidepressivt middel, men spillede midlet en rolle i forbindelse med hendes død? Lewis og Hathaway går på jagt efter svaret, men forsøgets leder, psykiatriprofessoren Gansa, viser sig ikke ligefrem fra sin hjælpsomme side. Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Laura Hobson: Clare Holman. Instruktion: Charles Palmer.

15:35  

Lewis: Vild retfærdighed
Lewis: Vild retfærdighed Engelsk krimi fra 2011. (Lewis: Wild Justice) Et glas forgiftet vin tager livet af en kvindelig biskop, som er til konference på et af Oxfords universitetskollegier. Blev hun myrdet, fordi hendes frisindede holdninger var i modstrid med kollegiets religiøse konservatisme? Det er i hvert fald Lewis og Hathaways første teori. Men billedet bliver mere broget, da kollegiet rammes af flere mord - det ene mere makabert end det andet. Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Laura Hobson: Clare Holman. Instruktion: Hettie Macdonald.

17:00  

Jordemoderen VI (4)
Jordemoderen VI (4) Engelsk dramaserie fra 2017. (Call the Midwife) Londons East End i starten af 1960'erne. Med tilknytning til et nonnekloster hjælper en gruppe jordemødre, sygeplejersker og nonner den fattige bydels gravide kvinder.

17:05  

Jordemoderen VI (3)
Jordemoderen VI (3) Engelsk dramaserie fra 2017. (Call the Midwife) Londons East End i starten af 1960'erne. Med tilknytning til et nonnekloster hjælper en gruppe jordemødre, sygeplejersker og nonner den fattige bydels gravide kvinder.

DR2

15:30  

Arkitektens hjem - Sverige II (5:6)
Arkitektens hjem - Sverige II (5:6) Svensk arkitekturprogram fra 2020. (Hemma hos arkitekten) Ikke så langt syd for polarcirklen ligger der tre rækkehuse i skovbrynet. Arkitekten Josefina Nordmark fra Luleå kan tegne huse, som tåler hårde vintre og meget sne. Hun brænder for lange perspektiver og holdbarhed. Med varsom hånd sætter hun menneskers trivsel i centrum, når hun tegner boliger for andre, og hun henter inspiration fra fyreskoven, når hun farvesætter og søger efter materiale.

16:00  

Arkitektens hjem - Sverige II (6:6)
Arkitektens hjem - Sverige II (6:6) Svensk arkitekturprogram fra 2020. (Hemma hos arkitekten) Arkitekten Johnny Andersson er naturens bedste ven. Han har bygget sit hus på en ås uden for byen Strängnäs. Her har indlandsisen aflejret kampesten for ti tusinde år siden, og huset er kilet ind mellem dem. Det summer og kvidrer under Anderssons hus, for han har bygget det på søjler, af massivt grantræ. Rundt om hushjørnet blomstrer hans køkkenhave af farvestrålende grøntsager og nyttetræer fra valnød til fersken og morbær.

16:30  

Ekstreme togrejser IV (3:4)
Ekstreme togrejser IV (3:4) Britisk rejseserie fra 2017. (Chris Tarrant's Extreme Railways) Den erfarne globetrotter Chris Tarrant elsker at udforske fjerne egne med tog, møde nye mennesker og stifte bekendtskab med nye kulturer, især hvor anlæggelsen af jernbanen har spillet en vigtig rolle i deres historie. Det tidligere Jugoslavien var bundet sammen af jernbaner på kryds og tværs af landet. Fra Slovenien rejser Chris med den gamle østrig-ungarske jernbane, der en gang var en del af Orientekspressen, videre gennem Bosnien til Beograd, før han slutter turen i Montenegro.

17:15  

Ekstreme togrejser IV (4:4)
Ekstreme togrejser IV (4:4) Britisk rejseserie fra 2017. (Chris Tarrant's Extreme Railways) Den erfarne globetrotter Chris Tarrant elsker at udforske fjerne egne med tog, møde nye mennesker og stifte bekendtskab med nye kulturer, især hvor anlæggelsen af jernbanen har spillet en vigtig rolle i deres historie. Denne gang udforsker Chris resterne af den koloniale jernbane fra Wadi Rum-dalen i Jordan til Jerusalem i Israel. Undervejs besøger han oldtidsbyen Petra, Haifa og Tel Aviv.

TVR

15:05  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:20  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon III
Simon III

15:58  

Simon III
Simon III

16:05  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:25  

Paddington
Paddington

16:35  

Paw Patrol V
Paw Patrol V Tegnefilm med dansk tale

17:00  

Dyrs våben: Kvælerslange
Dyrs våben: Kvælerslange Den muskuløse kæmpes våben er teknik og muskler. En kæmpe bunke rå muskler der kan kvæle og tage pusten af selv den største hjort. Kvælerslangen er sulten og ingen kan føle sig sikre.

17:05  

Søskende-chok
Søskende-chok

17:20  

Superhelteskolen
Superhelteskolen Kine vil ændre fortiden med Alfas tidsmaskine. Hun har nemlig afsløret, at hun er forelsket i Finn. Og Ener kæmper mod tiden for at nå klassefesten.

17:39  

Trex
Trex Simon ringer til sin nabo, Lise, så hun kan komme og hjælpe med at gøre Trex til en anden slags dinosaur.

17:45  

Trex
Trex Simons nabo Knarvorn von Sur og postbuddet Snotty Kuvertsen sniger sig ind på Simon, da det er ved at være tid til at tjekke endnu et punkt af listen. Men det kommer de til at fortryde.

17:50  

Trex
Trex Stemmen rammer et svært punkt for Trex. Et så svært punkt, at da Simon forsøger at hjælpe Trex med at tjekke den, ender det med at Simon får en ny frisure.

17:55  

Paphoved (7:8)
Paphoved (7:8) Papper er et paphoved og har ingen venner. Allerhelst vil han være venner med Lena, den cooleste pige i verden. Men så smider den sure vicevært hans action mænd i den store skraldespand. Lena vil gerne være en ven og hjælpe Papper.

DR1

18:00  

Skattejægerne
Skattejægerne Sæson 9. I aften i Skattejægerne får Rikke Fog og Frede Rasmussen fra Kildevang Antik sig noget af en overraskelse til en vurderingsdag hos auktionshuset Bruun Rasmussen. Søren Sørensen fra Læborg Autohandel har krydset Øresund i jagten på biler i et noget andet størrelsesforhold end normalt, og så taber Søren sit hjerte til noget helt uden motor. Lasse Franck og Sofie Frøkjær Justesen fra Classic House i Randers leder efter gemte skatte på en gammel gård.

18:00  

Skattejægerne
Skattejægerne Sæson 9. I aften får den nye skattejæger Lisa Rasmussen fra Antik, Form & Design på Frederiksberg øje på noget, som hun har ledt efter længe. Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen fra Lykkegaard i Nordjylland tager på skattejagt på en nedlagt skole i Thy. Og Lasse Petersen fra Aabenraa Antikvitetshandel tager turen over Øresundsbroen for at jagte svensk guld.

18:00  

Krigens døgn
Krigens døgn Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i de seneste 24 timer zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Gift ved første blik (6:8)
Gift ved første blik (6:8) Olivia og Patrick tager til konfirmation og nyder at være sammen på Fyn. Steen viser format overfor Mette, der er syg med corona. Mikael drømmer om en god massage og Anders og Sebastian er på dansedate. Derimod slår ægteskabet alvorlige sprækker, da Tanja og Benny skal flytte sammen.

20:00  

Gift ved første blik (5:8)
Gift ved første blik (5:8) Efter en kort pause skal parrene endelig til at flytte sammen. Men det er ikke nemt at prioritere hinanden og samtidig respektere den nye ægtefælles grænser. Om natten ruller Michael i søvne over til Melissa. Anders føler sig langt fra velkommen i Sebastians lejlighed. Patrick og Olivia lægger kortene på bordet, imens Benny og Tanja ser ud til at finde hinanden efter en krise. Og så viser Mette endelig sin sårbarhed overfor Steen, da hendes elskede hund, Gunnar, bliver syg.

DR2

18:00  

Kulturelt: Fri Sex til de udviklingshæmmede
Kulturelt: Fri Sex til de udviklingshæmmede Kan et par gamle lagner og en Nettopose bruges som entrébetaling, når man skal på museum? Ja, hvis du skal på Randers Kunstmuseum og se Kenneth Rasmussens gigantiske strikværker af plastikposer. Kenneth er måske ikke van Gogh anno 2022, og dog - for han er en outsider i samfundet såvel som i kunstverdenen, hvor hans værker (f.eks. med titlen "Fri sex til de udviklingshæmmede") og hans behov for konstant produktivitet, stiller spørgsmål ved vores fascination af "gal kunst" og ægte gale kunstnere. Turen går også forbi Sct. Hans Hospital, hvor Karoline Ebbesen var indlagt i mere end 50 år og skabte vilde, forunderlige værker i broderi og applikation.

18:10  

Europas borge: Fjenden ved porten
Europas borge: Fjenden ved porten Tysk dokumentarserie fra 2019. (Bastions of Power) Borge var middelalderens magtbastioner. Statussymboler, der fungerede som økonomisk knudepunkt og var udsat for utallige slag og genstand for mange myter. Men hvad gjorde man, når fjenden stod for porten? Her undersøger vi borgenes militære funktion og ser, hvordan de kunne modstå lange belejringer og belejringsvåben som katapulter, blider og rambukke - indtil kanoner blev deres endeligt.

18:20  

Danmarkshistorien på vrangen (6:6) - Døden gennem tiderne
Danmarkshistorien på vrangen (6:6) - Døden gennem tiderne Siden de allerførste mennesker har der eksisteret særlige ritualer og traditioner i forbindelse med begravelser. Der er blevet brugt kolossale kræfter på at sende ens medmennesker, måske ens kære, videre til ånderne, solen, Valhal, Paradis. Og den dag i dag kan man opleve de dødes boliger i landskabet - stendysserne, gravhøjene, kirkegårdene. Vi fortæller om døden og de døde gennem tiderne, og om de efterladtes forestillinger. Tilrettelæggelse: Liv Thomsen Medvirkende: Jeanette Varberg, Kurt Villads Jensen, Ulrik Langen, Poul Duedahl

19:05  

Hitlers brutale inderkreds - den gale Rudolf Hess (6:10)
Hitlers brutale inderkreds - den gale Rudolf Hess (6:10) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Hitler's Circle of Evil) Mens Europa står i flammer, føler Hitlers trofaste stedfortræder, Rudolf Hess, sig mere og mere isoleret fra inderkredsen. Han er desperat for at genvinde Førerens opmærksomhed og tillid, men som tiden går, bliver han skubbet længere og længere væk fra magtens centrum. Hvis Storbritannien kan overtales til en separatfred, så kan Det Tredje Rige koncentrere sig om den virkelige fjende - Rusland. Men Hitler vil ikke høre, så i slutningen af maj 1941 sætter Hess alt på et bræt...

19:05  

Hitlers brutale inderkreds - Berghof (5:10)
Hitlers brutale inderkreds - Berghof (5:10) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Hitler's Circle of Evil) Mens det tredje rige forbereder sig til krig, foregår der en hensynsløs magtkamp i ledelsen af nazistpartiet. Rudolf Hess, Hermann Göring og Josef Goebbels kæmper om at være Førerens favorit. Men så kommer en ny spiller på banen. Martin Bormann, en ukendt partifunktionær, melder sig snedigt i 1935 til at tage ansvaret for ombygningen af Hitlers bjerghytte, Berghof, for han indser, at det kunne være hans billet til inderkredsen. Det lykkes også arkitektenen Albert Speer at bjergtage Føreren med sine grandiøse byggeplaner.

20:00  

Debatten
Debatten Debatprogram om ugens aktuelle emne.

TVR

18:01  

F for Får VI
F for Får VI

18:05  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

18:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

18:35  

Smølferne
Smølferne

18:46  

John Dillermand (13)
John Dillermand (13) John skal ud med skraldet, men ser sit snit til at vinde over skraldebilen. Med sin diller er han meget hurtigere til at få samlet alt skrald på gaden, men hvad mon man så skal gøre med alt skraldet, når man har samlet det sammen -dilleren har selvfølgelig et bud, men går det nu an?

18:50  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

19:15  

100% Ulv
100% Ulv

19:40  

Wild Kratts
Wild Kratts

20:05  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Kriminelt: Jeg kan finde drabsmændene
Kriminelt: Jeg kan finde drabsmændene Martin efterforsker drab og er frustreret over bunken af uopklarede sager. Han kæmper for at få lov at bruge en opklaringsmetode, som politiet i dag ikke må bruge. En metode, som satte svensk politi på sporet af gerningsmanden til et 16 år gammelt dobbeltdrab. Vært: Trine Maria Ilsøe.

21:55  

Kriminelt: Dræbt på den lukkede afdeling
Kriminelt: Dræbt på den lukkede afdeling Stine var så psykisk syg, at hun ikke kunne passe på sig selv, og hendes mor fik hende derfor indlagt på psykiatrisk hospital. To uger senere slog en medpatient Stine ihjel. Hvordan kunne det ske? Vært: Trine Maria Ilsøe.

22:25  

Vera: Familiebånd
Vera: Familiebånd Engelsk krimiserie fra 2020. (Vera: Parent Not Expected) Liget af den unge Dennis Bayliss skyller i land nær et havdambrug. Dennis havde netop fundet sin biologiske far - dambrugets ejer - men måske var det ikke nogen lykkelig genforening. Vera forsøger at komme til bunds i sagen.

23:55  

Alene i vildmarken (1:7)
Alene i vildmarken (1:7) Det sønderjyske ægtepar Rosa og Steen er vant til at samarbejde om alting. Men kort og kompas er en helt ny udfordring for dem. Familiefaren Simon har det lange ben foran på vandreturen. Han håber at få sat sit liv i perspektiv. Og for første gang nogensinde vender en gammel kending tilbage til vildmarken for at tage revanche.

DR2

21:00  

Marriage (2:4)
Marriage (2:4) Britisk dramaserie fra 2022. Ian fortsætter uden held med at lede efter nyt arbejde. Samtidigt får Emma muligheden for at deltage en konference på arbejdet, som kan udvide hendes netværk. Men hun er nervøs for at sige det til Ian. Da Emmas chef fortæller Ian om konferencen, løber følelserne af med ham. Ovenikøbet bliver deres bryllupsdag ødelagt af hendes far. Og Jessica kommer op at skændes med Adam.

22:30  

Dansk teater 300 år (4:10)
Dansk teater 300 år (4:10) Forlystelsessygen raser og i 1843, samme år som Kierkegaards Enten-Eller udkommer, åbner det ultimative forlystelsessted - Tivoli. Grundlagt af guldalderens forlystelseskonge nummer 1 Georg Carstensen. Han skaber forlystelsesstedet Casino, hvor man blandt andet kan opleve Danmarks første revy. Det kongelige teater får konkurrence fra en række nye teatre, f.eks. Folketeateret i København og i Odense. Komedier og lystspil afløser hinanden i et rask tempo. Og så åbner Dagmarteateret i 1883. Et lysende eksempel på tidens økonomiske opsving.

22:30  

Dansk teater 300 år (6:10)
Dansk teater 300 år (6:10) I mellemkrigstiden er der tre begivenheder der kaster skygge over hvert enkelt menneske: Den Første Verdenskrig, den russiske revolution. den spanske syge. Og ud af det vokser et nyt slags teater og en ny slags revy. Liva Weel gør PHs ord til klassikere. Og på Riddersalen eksperimenterer man løs. Kjeld Abell, Per Knutzon og Lulu Ziegler tilhører en generation af kunstnere, der tegner dansk teater efter krigen og mange år fremover.

22:40  

Spioner i krigstjeneste (4:4)
Spioner i krigstjeneste (4:4) Tysk dokumentarserie fra 2019. (Spies of War) I 1945 sprænger USA sin første atombombe - og fire år efter følger Sovjetunionen trop. Her dykker vi ned i historien om, hvordan og hvorfor forskere afslørede og videregav hemmelig informationer om atombomben til russerne - og hvordan amerikanske efterretningstjenester knækkede deres koder for at afsløre lækagerne.

23:35  

Skønhedsprodukternes grimme ansigt (3:3)
Skønhedsprodukternes grimme ansigt (3:3) Britisk dokumentarserie fra 2020. (Beauty Laid Bare) Fire unge britiske influencere udforsker skønhedsindustrien. De har set, hvordan kosmetik fremstilles og sælges. Og de har opdaget de miljø- og sundhedsmæssige virkninger af skønhedsprodukter. Kan de selv skabe et produkt, der er både etisk og prisvenligt? Og kan skønhedsindustrien ændre sig?

TVR
DR1

00:55  

P3 Guld
P3 Guld Nu uddeler P3 de vigtigste priser i dansk musik. Gennem en times fest fejrer vi P3 Guld med de største danske artister og de bedste nye talenter; Drew Sycamore, Tobias Rahim, Blæst, Zar Paolo, Lamin og Dopha. Vært Andrew Moyo er kirsebærret i din cocktail, der får din aftenen til smage ekstra godt. Skål med og find ud af, hvem der vinder aftenens prestigefyldte priser.

02:00  

Lewis: Gamle, ulykkelige, fjerne ting
Lewis: Gamle, ulykkelige, fjerne ting Engelsk krimi fra 2011. (Lewis: Old, Unhappy, Far Off Things) Et universitetskollegium, der kun optager kvinder, holder fest for gamle studerende. Festlighederne får imidlertid en brat ende, da en af kvinderne findes myrdet. Ti år tidligere blev en blot 15-årig pige udsat for et brutalt overfald på det samme universitetskollegium. Lewis er overbevist om, at der er en sammenhæng mellem de to forbrydelser. Men hvilken? Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Laura Hobson: Clare Holman. Instruktion: Nicholas Renton.

02:55  

Nak & Æd - en pighvar ved Vesterhavet (8:10)
Nak & Æd - en pighvar ved Vesterhavet (8:10) Sæson 7 (2016). Nikolaj og Jørgen er tilbage i Danmark. Det er i slutningen af juni måned, og de to kammerater har snøren ude efter en pighvar. Da sæsonen for pighvar er ved at gå på hæld, så er det denne gang begge de to venner, der griber til våben. De sætter alle sejl til for at få en fladfisk på krogen, for alternativet er nemlig, at de to venner skal spise guldfisk. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

03:30  

Nak & Æd - en bæver i Canada (7:10)
Nak & Æd - en bæver i Canada (7:10) Sæson 7 (2016). Det er begyndelsen af juni måned, og Jørgen og Nikolaj befinder sig i Canada. Dybt inde i de store skove, har de besluttet sig for at gøre endnu et forsøg på at nakke et dyr, som tidligere har taget dem ved næsen. Endda ad to omgange. Om tredje gang bliver lykkens gang, vil tiden vise, når de to kammerater sætter alt ind på at nakke og æde en bæver. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

03:40  

Hammerslag 2015 (12)
Hammerslag 2015 (12) Hammerslag starter aftenen i den københavnske vestegn, Glostrup, hvor mæglerne skal gætte prisen på et rækkehus i et børnevenligt område. Derefter tager vi turen nordpå til Søborg. Vi skal se på et hus, der er lidt som at træde ind i en tidslomme. Og hvad mon det betyder for mæglernes gæt? Aftenens sidste bolig ligger i Rødovre. Her skal prisen på et gennemrenoveret hus, der byder på overraskelser, gættes. Vært: Christian Degn Sendt første gang 01.09.15

DR2

00:20  

Kvinder bag kameraet (3:14) Samtaler, framing og kørebilleder
Kvinder bag kameraet (3:14) Samtaler, framing og kørebilleder Prisvindende amerikansk dokumentarserie fra 2018. (Women Make Film) Hvordan filmer man en samtale? Sofia Coppola viser f.eks. en uudtalt samtale om længsel i The Virgin Suicides. Beskæringen af et billede kan få atletik til at ligne en ballet, som i Leni Riefenstahls Olympiaden, som hun filmede under nazisternes OL i Berlin i 1936. Og så er de lange optagelser, som bl.a. Antonia Bird og Ursula Meier benytter effektivt.

01:20  

Amazon: Penge, magt og verdensherredømme (2:2)
Amazon: Penge, magt og verdensherredømme (2:2) Amerikansk dokumentar fra 2020. (Amazon Empire: The Rise of Jeff Bezos) Jeff Bezos er en af verdens rigeste mænd og stifter af internethandelsgiganten Amazon. Gennem interviews med topledere, tidligere kollegaer og kritikere, undersøger vi, hvem Bezos er, og hvordan han forvandlede et lille firma i sin garage til verdens største netbutik. Et forretningsimperium, som kritikere hævder, vil dominere markedet for enhver pris. Hvilke ambitioner har Bezos? Og hvad er prisen for Amazons verdensherredømme?

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, ROENDE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0929120809