Rønde
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: tirsdag d. 14. maj 2024

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: tirsdag d. 14. maj 2024

DR1

05:20  

Landsbyhospitalet (5)
Landsbyhospitalet (5) Engelsk dramaserie. (The Royal) Dr. Cheriton står over for sin karrieres sværeste opgave, da han må fortælle en ung kvinde en dårlig nyhed. Dr. Ormerod forsøger at redde en mand, der sidder fast under en togvogn. Både stab og patienter rammes af spillelidenskab, da en kendt jockey bliver indlagt med en brækket ankel. Og den foretagsomme Greengrass får lejlighed til at gøre en god gerning.

06:10  

En vildere verden (4:4)
En vildere verden (4:4) Svensk naturserie fra 2022. (En vildare värld) Programværten Anders Lundin vil gøre sine omgivelser vildere og henter inspiration fra mennesker, som har haft held til at øge den biologiske mangfoldighed i deres nærmiljø. Vi møder rækkehusejeren Ronny Fritsche, professoren Marie Dacke og skovejeren og kunstneren Maria Westerberg.

06:15  

Naturfotografen
Naturfotografen Norsk naturserie fra 2020. (Fotobonden) Naturfotografen Jostein bygger fotoskjul, som natur- og filmfotografer kan gemme sig i, så de kan opleve dyrelivet helt tæt på. Jostein Hellevik og hans kone Maj-Lena forlod det stressende liv i storbyen og flyttede til en gård i Telemark. Jostein vil så tæt på naturen som muligt og drømmer om at gøre gården til et yndet sted for vilde dyr og fugle.

07:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

07:15  

Dopede drømmekroppe: Den danske dopingbagmand
Dopede drømmekroppe: Den danske dopingbagmand Nettet strammes om den danske bagmand fra Indien, da politiet i England kommer på sporet af ham. Nicolai får tjekket sit helbred hos flere læger og modtager et overraskende tilbud. DR Dokumentar fortæller i to afsnit historien om steroider, som eksperter mener er et større og større problem i Danmark. Vi møder også Theis, som var tæt på at dø efter at have taget steroider. Og i Kolding finder politiet et kæmpe lager med steroider fra den danske bagmand i Indien. Tilrettelæggelse: Søren Kristensen

07:55  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

08:50  

Drømmen om et liv på landet II (3:8)
Drømmen om et liv på landet II (3:8) Norsk dokumentarserie fra 2024. (Drømmen om et Småbruk) Ida har solgt 25 grøntsagskasser, om fire uger skal hun have de første klar. Nu er hun fortvivlet og usikker på, om hun vil kunne levere som lovet. Sverre er ved at bygge butik, og hønsene er begyndt at lægge æg.

DR2

06:40  

Deadline: Hvem vil gøre Europa mere liberalt?
Deadline: Hvem vil gøre Europa mere liberalt? Venstre er i virkeligheden woke i Europa og ramt af ideologisk sklerose - og Liberal Alliance er snarere nationalkonservativt end liberalt. Beskyldningerne fyger gennem luften mellem Liberal Alliance og Venstre op mod EU-valget om en måned. Så hvem går din liberale stemme egentlig til? Debat mellem Liberal Alliances kandidat Mads Strange og Venstres kandidat Julie Hassing. Vært: Astrid Berg.

07:05  

Deadline: Eurovision - glimmer og geopolitik
Deadline: Eurovision - glimmer og geopolitik Deadline spørger, hvordan Eurovision er blevet til en politisk kampplads, og hvad protesterne siger om den aktivisme, der kendetegner det politiske engagement i dag. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

07:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

08:30  

Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA

TVR

05:00  

Ramasjang Mysteriet III (8)
Ramasjang Mysteriet III (8) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

05:32  

Hunden Ib - er ret sur
Hunden Ib - er ret sur

05:35  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:45  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:50  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

06:00  

Bamselægen - Ondt i skulderen og influenza (2)
Bamselægen - Ondt i skulderen og influenza (2) Aksel har ringet efter Bamselancen, fordi hans bamse Dino har rigtig ondt i armen. Sammen med Sandra finder han ud af, at Dinos skulder er gået af led, og med en særlig teknik bliver den hevet på plads. Bagefter hjælper Aksel med at gå stuegang hos en bamse, der er indlagt med influenza, og for at der ikke skal spredes smitte til andre bamser, ligger den i isolation.

06:15  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:30  

Motor Mille på maskintur (2)
Motor Mille på maskintur (2) Motor Mille elsker at køre i store maskiner. Men hun har aldrig lært at køre en vaske ægte Monster Truck. Det skal vise sig ikke at være det nemmeste, så Motor Mille er nødt til at lære, hvordan man kører sådan en krabat og øve sig.

06:45  

F for Får IV (14)
F for Får IV (14)

06:50  

Sarah og And (12)
Sarah og And (12)

07:00  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon III
Simon III

07:15  

Simon III
Simon III

07:20  

Bluey III
Bluey III Fantasien har ingen grænser - og ingen har mere fantasi end den 6-årige hundehvalp Bluey, der sammen med sin lillesøster Bingo hver dag forvandler dagligdagen til et eventyr i denne fantastiske australske animationsserie.

07:30  

Oda Omvendt (10)
Oda Omvendt (10) Oda Omvendt samler børnene fra Sort Stue, for de vil have deres forældres fantasi tilbage - nu! Måske de endda også kan finde ud af, hvorfor Balder altid er så sur og tvær? Børnene har et hemmeligt trick i ærmet, og sammen er de stærkere end nogensinde før. Det får en forskrækket Balder snart at føle, og så bliver der fest i gaden på bedste Oda Omvendt-manér...

07:40  

John Dillermand (11)
John Dillermand (11) John er alene hjemme, og pludselig er huset invaderet af ninjaer, som overhovedet ikke gider at overholde Oldemors regler. Så John må forsvare huset med dilleren.

07:50  

Superhelten Sprinter Galore (4)
Superhelten Sprinter Galore (4)

07:55  

Paddington II
Paddington II

08:05  

Det store Ramasjang Mysterie (2)
Det store Ramasjang Mysterie (2) My følger det spor, hun fandt i Kristians hus, alt imens skurkene fra Ramasjang forsøger at snyde sig ind på Ramasjang sendestation. Mon det er dem, der har taget Kristian til fange? Og hvad skal der til for, at Frede vil hjælpe med at opklare Kristians forsvinden?

08:20  

Remy og Boo
Remy og Boo

08:30  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:45  

Dino-ranchen II
Dino-ranchen II Hvad ville du sige til at bo på en gård, hvor alle dyrene er dinosaurer? Besøg familien Cassidys ranch, hvor hver dag byder på nye eventyr, spænding og godt kammeratskab mellem Cassidy-børnene og deres dino'er. Canadisk animationsserie.

08:55  

Gigantosaurus II
Gigantosaurus II

 
DR1

09:15  

Topdirektørerne (2:4): Carlsberg: Jacob på nyt territorium
Topdirektørerne (2:4): Carlsberg: Jacob på nyt territorium Jacob Aarup-Andersen faldt død om med et hjertetilfælde som 29-årig, men rejste sig og fortsatte karrieren til erhvervslivets top. Nu er han ny topdirektør for nationalklenodiet Carlsberg og i gang med at sætte nye mål.

09:15  

Lystfiskerliv II (8:8)
Lystfiskerliv II (8:8) Svensk livsstilsserie fra 2022. (Fiskeliv) I dag skal vi på cityfiskeri i Stockholm. Få hovedstæder har et så godt fiskemiljø som Sveriges hovedstad. Guiderne Jean Jältsten og Peter Berggren tager Emilie Björkman og Martin Falklind med til et betonfiskeri, som de sent vil glemme. Martin og Jean finder gamle bådvrag, som har skabt nye gemmesteder til fiskene.

09:45  

Hvis vægge kunne tale IX (1:6)
Hvis vægge kunne tale IX (1:6) Svensk dokumentarserie fra 2023. (Det sitter i väggarna) Ved domkirken i Strängnäs vest for Stockholm ligger der et gammelt forhus, hvor Caroline og Tomas bor med deres to børn. Har huset nogen forbindelse til domkirken? Har det mystiske kælderrum været et fængsel? Jagten på svar fører antikeksperten Rickard Thunér højt oppe i kirkens tårn. Bygningsvedligeholdelsesantikvaren Erika Åberg hjælper familien med at sætte tidstypisk kludepapir på væggene i et loftsværelse.

09:45  

Hvis vægge kunne tale IX (2:6)
Hvis vægge kunne tale IX (2:6) Svensk dokumentarserie fra 2023. (Det sitter i väggarna) Torstorps gård i Grimeton i Halland har aner tilbage til middelalderen. Nina og Svante bor der med deres teenagebørn. De har hørt tale om både en kidnapning og et lig, som blev gravet op og flyttet. Men er der nogen sandhed i rygterne? Antikeksperten Rickard Thunér søger svar i arkiverne, mens bygningsvedligeholdelsesantikvaren Erika Åberg hjælper med en ny farvesætning og energibesparende draperinger til spisestuen.

10:45  

Husdrømme på Sicilien (2:8)
Husdrømme på Sicilien (2:8) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar på Sicilien) Det er marts 2019, og Bill er taget i forvejen til Sicilien for at sætte gang i renoveringen. Marie og døtrene Ingrid og Solveig følger efter for at hjælpe til og begynder at lære stedet at kende. Imens Bill river ned, vil Marie begynde at møblere huset.

11:15  

Antikkrejlerne XVIII (22)
Antikkrejlerne XVIII (22) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

DR2
TVR

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Edderkoppens gave
Vilde vidunderlige dyr: Edderkoppens gave En han-edderkop leder efter en hun-edderkop, som han kan parre sig med. Men en hun-edderkop kan godt finde på at spise en han-edderkop. Så han-edderkoppen må tage en gave med til hende, for ikke blive spist. Hvad tror du han giver hun-edderkoppen i gave?

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Hvem har fældet træerne?
Vilde vidunderlige dyr: Hvem har fældet træerne? Et træ er blevet fældet. Det er et dyr, som har gjort det. Hvis vi kigger nærmere på træet, finder vi noget, som måske kan lede os nærmere en opklaring af mysteriet. Der er nemlig bidemærker i træet. Hvilket dyr tror du mon, der kan fælde træer med tænderne?

09:20  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Pytonslange
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Pytonslange Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde den meget hemmelighedsfulde pytonslange. Undervejs støder han på en kæmpestor sporeskildpadde og en giftig edderkop. Men han får også en pause i sin søgen, som bruges til at spille fodbold med de lokale børn.

09:30  

MikroMakkerne - Guldsmeden
MikroMakkerne - Guldsmeden Mikromakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt i naturen. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på Guldsmeden, der både er en af de smukkeste flyvere og samtidig et grådigt rovdyr! De undersøger hvordan guldsmeden fanger dens bytte, og dyster selv I at blive den skarpeste insektjæger!

09:40  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Stegosaurus var en langsom dinosaur. Derfor var det svært at slippe ud af truende situationer, så i stedet måtte Stegosaurus blive på stedet og forsvare sig. Men hvordan gjorde den?

09:40  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:55  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:03  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Vidundervovsen Vaffel (9)
Vidundervovsen Vaffel (9)

10:20  

Hr. Skægs hotel - Rockstjernen (7)
Hr. Skægs hotel - Rockstjernen (7) Hr. Skæg er glad for at få besøg af den franske rockstjerne Axel Rosé. Uheldigvis taber rockstjernen sin guitar, så nu kan han ikke spille koncert, og han har heller ingen penge til at betale for sit værelse. Men så kan rockstjernen måske hjælpe med at tage opvasken?

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at en ulk er en farlig monsterfisk? Tag med Lille Nørd på fisketur, og se hvorfor Katrine skal være dum og grim i Anders' klamme monsterskole.

11:10  

Onkel Rejes Sørøvershow (6)
Onkel Rejes Sørøvershow (6) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Vega, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens forsvundne træben, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også de Sure Sokker og se om Vega og Onkel Reje kan vinde over Kaptajn Alex og Brian I sørøverkarate. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:35  

Skæg med tal
Skæg med tal Et sjovt tælleprogram for de mindste med musik, dyr og masser af børn. Mød Hr. Skæg, som er vild med tal og med sit flotte, lange skæg. Mød også Regitze i butikken hvor man kun kan få én af hver vare. Og tag med Hr. Skæg, når han besøger børnenes små hemmelige restauranter, hvor der serveres frække deller, skøre isdesserter og meget, meget mere.

DR1

12:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

12:15  

Bonderøven 2014 (12)
Bonderøven 2014 (12) Theresa og Frank laver ler-mursten efter egen opskrift. Frank har fundet noget brugt seletøj til hesten på familiens ferie i Sverige. Det skal repareres lidt, inden Solvej kan blive spændt for og lucernen kan høstes. Sendt første gang 29.10.14

12:45  

Nak & Æd - en elg i Sverige (9:10)
Nak & Æd - en elg i Sverige (9:10) Sæson 4 (2013). Efteråret er over os, og Jørgen og Nikolaj er taget nordpå til et svensk skovområde. Her er masser af fred og ro, og det er faktisk helt essentielt, når man er på jagt efter så stort et dyr som elgen. At skyde sådan én, kræver koncentration, præcision og frem for alt ro i kroppen og ikke mindst fra kokken... En ro man måske kan opnå gennem yoga!! Sendt første gang 11.12.13

13:25  

Danmarks stærkeste hænder (5:5)
Danmarks stærkeste hænder (5:5) Dansk konkurrenceprogram fra 2022 Seks benhårde arbejdere er tilbage i konkurrencen. Men ingen kan vide sig sikre på en finaleplads, for alt kan ske, når adrenalinen pumper, og hukommelsen bliver udfordret. Kun én løber med titlen som "Danmarks Stærkeste Hænder" og præmien på 50.000 kroner.

14:25  

Hammerslag - Træhuse til familien
Hammerslag - Træhuse til familien Charmerende træhuse, der danner rammen om det gode familieliv - Det er temaet, når Hammerslag besøger to træhuse på Fyn. Denne gang dyster Camilla Weidinger og Jacob Carlsson mod Christian Torp og Mira Lie Nielsen, når der skal gættes priser. Vært, Sofie Østergaard, byder indenfor i et amerikansk inspireret træhus med en formidabel udsigt over Lillebælt. Og så skal der kigges på et blåt træhus i Strib.

14:55  

Kender du typen? 2017 (12)
Kender du typen? 2017 (12) Kan man sidde i en kano, mens den bliver skubbet i vandet - uden at falde i? Det troede aftenens hemmelige hovedperson, indtil hun prøvede og endte i åen. Livsstilseksperten Flemming Møldrup stiller beredvilligt op for at undersøge, om han kan gøre det bedre, mens hans kvindelige modstykke Anne Glad nyder udsigten. Kommer Flemming Møldrup tørskoet igennem programmet? Og kan livsstilseksperterne regne ud, hvilken kendt dansker de er på besøg hos? Vært: Mads Steffensen

DR2

12:00  

Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA

TVR

12:00  

Byttebiksen (5)
Byttebiksen (5) Rosa har byttet sig til en flot gave, og Lotte er ved at gå ud af sit gode skind for at åbne den. Desværre er der ingen der har fødselsdag. Heller ikke Ida Sofie, der snart skal være storesøster, Sigurd, der elsker at lege med sin vilde racerbane, eller Ronja, der gerne vil bytte en bamse væk.

12:15  

Sprinter Galore III - Natteroderi (5)
Sprinter Galore III - Natteroderi (5) Det er nat, og lillesøster vil ikke sove - men så er det godt, man har en superhelt som Sprinter i huset, der er fuld af gode idéer til, hvordan man får sådan en lille baby sendt til drømmeland ...

12:30  

Sprinter Galore III - Sundhedsplejersken (6)
Sprinter Galore III - Sundhedsplejersken (6) Sundhedsplejersken kommer på besøg - og alt går galt. Hun ender med både at tro, at Kathrine ryger, at babyen spiser burgere og at Magnus er kriminel, men da hun vil ringe og sladre til kommunen, er Sprinter heldigvis som altid på pletten.

12:45  

Luk op Luk i - KRUDT I RØVEN
Luk op Luk i - KRUDT I RØVEN Sofie forbereder en rolig hyggedag, men Katrine har alt for meget krudt i røven til at være rolig. Sofie har selv lært at tøjle sit krudt i røven, så det lærer hun videre til Katrine. Sofie Torp og Katrine Bille lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes erfaringer bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at have krudt i røven.

13:05  

John Dillermand (19)
John Dillermand (19) Det er nytårsaften, og så skal der fyres krudt af. Dilleren bliver lidt for ivrig med nytårskrudtet, og John lærer, hvorfor man aldrig skal gå tilbage til en fuser.

13:05  

John Dillermand (17)
John Dillermand (17) John glæder sig til at komme ud på ski, men dilleren bliver alt for vild på skibakken, og snart er der snekaos og en uhyggelig stor snebold.

13:10  

John Dillermand (1)
John Dillermand (1) John bruger dilleren som hundesnor, og pludselig er hundeluftning det nemmeste i hele verden. Men da alle naboerne pludselig også vil have John til at lufte deres hunde, bliver det hele for meget. En kat kommer på tværs og John mister alle hundene til stor forargelse for ejerne. John må vise sit værd, og med dilleren indfanger han til sidst alle hundene, og redder dagen.

13:10  

John Dillermand (18)
John Dillermand (18) Johns storebror kommer på besøg, han er en rigtig drillepind, og pludselig er John kommet til at smide storebroren i skraldespanden med dilleren.

13:15  

Zorro (15)
Zorro (15) Zorro er en af de mest legendariske og genkendelige helte, og i denne fransk-canadiske animationsserie følger vi Diego som teenager. Nok er han ung, men han har allerede sans for retfærdighed - og ikke mindst fægtning!

13:35  

Lucky Luke - Invasion fra Mars (30)
Lucky Luke - Invasion fra Mars (30) Invasion fra Mars.

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (17)
Superhelten Sprinter Galore (17) Inspireret af planeten Jorden arrangerer Basker et stort bytte-loppemarked i Bakkeby. Det er en stor succes - lige indtil Cleopatra dukker op og bytter sig til en maskine, som hun vil bruge til at fange Sprinter ...

14:05  

Superhelten Sprinter Galore (18)
Superhelten Sprinter Galore (18) Leo vil så gerne have et kæledyr, så i mangel af bedre giver Sprinter hende Pesto; en lille kugle, som han har trillet ud af sin egen pels. Desværre dukker DiktaThor op og vil have fingre i Pesto også, og desværre viser det sig at være sværere end som så at have kæledyr.

14:10  

Oda Omvendt (3)
Oda Omvendt (3)

14:20  

Onkel Rejes fede sommerferie (4)
Onkel Rejes fede sommerferie (4) Onkel Reje beslutter sig for at blive ren og lækker til babyen kommer. Krølle skal hjælpe med at trække hår ud af ørene og så skal Onkel Reje have noget så sjældent som et bad. Det er dog ikke noget helt almindeligt bad, der er tale om, men et der kræver både øl og en smuttur på tanken. Det viser sig dog at være lidt af en udfordring at tage bad, når ens nabo hader børn og har bestilt en ninja til at tilintetgøre én.

14:35  

Motor Mille og uniformerne - Ambulance (7)
Motor Mille og uniformerne - Ambulance (7) Motor Mille elsker at hjælpe andre, og fortæller børnene om dengang hun var med en ambulanceredder ude og hjælpe en mand der var kommet galt afsted, og faldet på cykel. Der er meget, man skal holde styr på. F.eks. skal man kunne holde hovedet koldt som ambulanceredder.

14:50  

Galaktiske Ella
Galaktiske Ella

DR1

15:35  

Dommer John Deed (22)
Dommer John Deed (22) Engelsk dramaserie fra 2006. (Judge John Deed) To forskellige retssager bringer John Deed og Jo Mills på kant med hinanden. Samtidig fortæller Jo, at hun har planer om at gifte sig med Marc Thompson. Nyheden slår Deed ud af kurs. I frustration går han på udkig efter et slagsmål - og det går ud over indenrigsminister Neil Haughton.

17:05  

Landsbyhospitalet (6)
Landsbyhospitalet (6) Engelsk dramaserie. (The Royal) En storrygende, pensioneret politimand. En ung fyr med åndedrætsproblemer. Og en uheldig bilist med hukommelsestab. Det er nogle af de nytilkomne patienter på The Royal, hvor direktøren Middleditch tager tilløb til at fortælle sine kolleger, at hospitalets fremtid hænger i en tynd tråd. Mens David Cheriton lægger an til fest i sin nye lejlighed.

17:55  

Skattejægerne
Skattejægerne Sæson 10. I marskandiserbutikken Lykkegaard i Nordjylland gør Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen klar til sæsonåbning. Butikken bugner af "nye gamle varer", og kunderne står i kø. Retro-forhandlerne Helle Vilsbæk og Michael Christiansen besøger sjællandske kolleger, og falder pladask for brugt interiør fra en stor amerikansk kaffe-kæde. Og så er Rikke Fog og Frede Rasmussen taget på indkøbstur i Jylland for at finde sjove og sjældne ting til butikken.

DR2

17:30  

Hemmelige rum: Anlæg 96
Hemmelige rum: Anlæg 96 Langt nede under jorden bag en atomsikret dør ligger en af Norges største hemmeligheder. Nordvision fra Norge.

17:35  

Krigsgenier (3:4)
Krigsgenier (3:4) Hollandsk dokumentarserie fra 2022. (Military Masterminds) Misinformation, afledningsmanøvrer og fælder. Det er strategier og taktikker, der kan bruges kreativt i krig. Men bag hver vildledning, bedrag og forstillelse sidder de krigsgenier, der planlægger og udfører strategierne for at besejre fjenden. Her udforsker vi, hvordan de fire militærstrateger Winston Churchill, Nikita Khrushchev, George Patton og Muhammad Anwar Sadat udtænkte vildledende planer, der førte til, at de vandt over deres fjender.

TVR

15:00  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

15:15  

Hey Duggee
Hey Duggee

15:20  

Garfield
Garfield Garfield hylder dovenskaben, generer Futte og undrer sin ejer Harald. Bygget over Jim Davis' berømte tegneserie om katten, hunden og manden - den evige trekant. Tilsat en dosis mus og temmeligt meget lasagne.

15:35  

Garfield
Garfield Garfield hylder dovenskaben, generer Futte og undrer sin ejer Harald. Bygget over Jim Davis' berømte tegneserie om katten, hunden og manden - den evige trekant. Tilsat en dosis mus og temmeligt meget lasagne.

15:45  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:00  

Gurli Gris X
Gurli Gris X

16:05  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:10  

Vida - dyrenes doktor
Vida - dyrenes doktor

16:20  

Paw Patrol III (5)
Paw Patrol III (5) Tegnefilm med dansk tale

16:45  

Vestens vildeste hamster
Vestens vildeste hamster

17:00  

Bamselægen - Sukkersyge (3)
Bamselægen - Sukkersyge (3) Grys bamse Hjorti skal hele tiden tisse. Den er også meget træt og meget tørstig. Bamselægen Sandra undersøger dens tis og dens blod og finder ud af, at den har diabetes. Hjorti bliver indlagt, så den kan blive frisk igen og for at finde ud af, hvor meget insulin, den har brug for.

17:20  

Vilde vidunderlige dyr: Edderfuglenes ællinge-børnehave
Vilde vidunderlige dyr: Edderfuglenes ællinge-børnehave Nogle små edderfugle-ællinger skal ud på en meget lang og farlig svømmetur. Ællingernes mødre har derfor samlet dem i en slags ællinge-børnehave. For når man skal svømme langt er det bedst at være mange sammen.

17:25  

Vilde vidunderlige dyr: Gøgeungen vil have reden for sig selv
Vilde vidunderlige dyr: Gøgeungen vil have reden for sig selv I en rørsanger-rede pipper tre små fugleunger, for at få mad. Men den ene unge er slet ikke en rørsangerunge. Det er nemlig en gøg, som har lagt sit æg i rørsangernes rede. Nu er gøgeungen kommet ud af ægget, og den har brug for rigtig meget mad, for at vokse. Derfor skubber gøgeungen de andre unger ud af reden, så den kan få det hele for sig selv.

17:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at kalkuner sover i træerne? Ta' med Lille Nørd på kalkuneventyr og se, om Anders og Katrine lærer at tale kalkunsprog.

DR1

18:00  

Skattejægerne (1:10)
Skattejægerne (1:10) Sæson 11. I aften i Skattejægerne krydser Helle Vilsbæk og Michael Christiansen Østersøen for at jagte svenske skatte til deres butik i Svaneke. Søren Sørensen fra Læborg Autohandel er taget på tur til Nordjylland og får købt et køretøj med hjem, han ellers aldrig handler med. Lisa Rasmussen og Jesper Bo Hansen fra Antik, Form & Design må løbe stærkt, når de kæmper med mange andre designentusiaster om at få fat på de gode møbler på et loppemarked.

18:30  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Hammerslag - Historiske byhuse
Hammerslag - Historiske byhuse Hammerslag er taget til Tønder, hvor eksperterne skal gætte priser på to historiske byhuse. Vært, Sofie Østergaard byder indenfor i et af Tønders ældste huse, der er fredet i den allerhøjeste kategori, og er fyldt med velbevarede, historiske detaljer. Christian Torp Carlsen og Mira Lie Nielsen konkurrerer mod Lars Lyng og Kristine Virén om at gætte priserne. Og de slutter af i et totalrenoveret byhus, som engang var byens lokale bager.

20:30  

Dansk humors bedste
Dansk humors bedste Et humorfestfyrværkeri. Der er pinlige mødre i alle aldre, Signe Molde bryder loven i humorens tjeneste, snobberne er skidefulde, og Linda P. elsker tabere, fordi hun selv er én. Smadremanden giver Dronning Margrethe en skideballe, Ditte Gråbøl synes, det er for dårligt, mens Peter Schrøder mener, at det fanme er uhyggeligt. Danske komikere brokker sig og ser nærmere på nogle af dansk komisk største hits.

DR2

18:30  

På sporet af dronningerne - 600 års Danmarkshistorie (5:6)
På sporet af dronningerne - 600 års Danmarkshistorie (5:6) Dronning Louise var hele Europas svigermor. Hendes historie er en ægte askepotfortælling om den smukke prinsesse der blev gift med den fattige prins og vandt det halve kongerige. På sin rejse i sporet på denne smukke og dannede dronning Louise støder Liv Thomsen på en anden og langt mere kontroversiel Louise: Louise Rasmussen, kendt som grevinde Danner, gift med Frederik den 7. De to Louise'r kunne ikke fordrage hinanden. Deres uvenskab handlede om kongelighed, klassekamp og kvindebilleder. Og er en del af en større fortælling om 1800 tallet, hvor Danmark gennemlever en forrygende udvikling fra enevælde til demokrati. Fra guldalder til klunketid. Sendt første gang 01.02.12

19:10  

Nazismens kvinder (2:2) Kvinderne i krigen
Nazismens kvinder (2:2) Kvinderne i krigen Fransk dokumentarserie fra 2021. (Les Femmes dans le project Nazi) I 1939 er 12 millioner tyske kvinder en del af det nazistiske apparat. Da mændene bliver sendt i krig, er kvinderne nødt til at arbejde som bl.a. chauffører og landmænd. Og næsten 3.500 kvinder er vagter i koncentrationslejrene og deltager aktivt i udryddelsen af jøderne. Ved krigens afslutning bliver millioner af tyske kvinder voldtaget: En historie, der ligesom de kvindelige lejrchefers roller, bliver holdt skjult i lang tid.

20:05  

Krigsgenier (4:4)
Krigsgenier (4:4) Hollandsk dokumentarserie fra 2022. (Military Masterminds) Chikanere, sabotere og overliste. Guerillakrig går ud på at overrumple og svække fjenden med konstante angreb, indtil den er besejret. I det 20. århundrede har de fleste guerillakrige været ideologiske konfrontationer, hvor kommunister har prøvet at vælte kapitalister. Her udforsker vi, hvordan de fire kommunistiske ledere Mao Zedong, Fidel Castro, Josip Broz Tito og Võ Nguyên Giáp med stort held gjorde guerillakrig til en systematisk og effektiv kampform.

TVR

18:00  

F for Får IV (15)
F for Får IV (15)

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:20  

Petronix
Petronix Prinsesse Ranedyr fanger seks lyserøde flamingoer og spænder dem foran sin karet som heste. Men fuglene skal tæmmes, før de kan adlyde hende - et problem som Emma også har med Kitt-10.

18:20  

Petronix
Petronix Ved hjælp af sin McPrægtig 3000, et spejl med en hypnotisk kraft som forskønner virkeligheden, er det lykkedes McFælde at lokke og indfange en påfugl. Dette værktøj kan også vise sig at være effektivt, når det skal bruges mod Petronix-redderne.M

18:30  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

18:55  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ V
Vilde Kræ V

19:35  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn Ernst og Ishaani er fanget i en anden dimension. Edith og Bo må indfange Ishaanis spejlmonster, inden Arthur kan nå at ødelægge det hele.

19:45  

Fluernes Herman
Fluernes Herman

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

21:25  

Horisont
Horisont Horisont bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DRs korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.

21:55  

Maria Wern: Uretfærdig retfærdighed
Maria Wern: Uretfærdig retfærdighed Svensk krimi fra 2021. (Maria Wern: En orättvis rättvisa) En livløs teenager fiskes op af havet. Det viser sig, at han er stukket af fra et ungdomshjem - og kort efter forsvinder endnu en teenager fra hjemmet. Maria presser drengene på hjemmet i håb om svar. En taktik, der giver bagslag.

23:40  

Alene i vildmarken USA IX (6:11)
Alene i vildmarken USA IX (6:11) Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2022. (Alone IX) 30 dage i vildmarken. Manglen på mad vokser, og det gør lysten til at tage hjem også. En deltager finder nye kreative måder at opbevare sin mad på, mens en anden må gå i offensiven, da et rovdyr forsøger at stjæle hans nylige fangst.

DR2

21:00  

Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie (5:5)
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie (5:5) Syngepigen Hardy Dræby opfinder i slut 70'erne personaen Mona Lisa og optræder som en af Danmarks første drag queens. Bakkens Hvile er lukningstruet, og Dots mor Lilian træffer en vigtig beslutning for at sikre dens overlevelse. Hun er blandt publikum, mens syngepigerne optræder for sidste gang i 2023.

21:30  

Gensyn med Stokholm og Strøm (8:8) TV-teater
Gensyn med Stokholm og Strøm (8:8) TV-teater I Sæsonafslutningen får vi endelig svar på det nagende spørgsmål: Får Egon mon sin havregrød! "Mor er major" og "Syg og munter" fortjener et gensyn. Det samme gør alt med Poul Bundgaard, som vi meget passende runder sæsonen af med at hylde.

22:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

22:40  

Jorden kalder: Tørlagt Costa Del Sol
Jorden kalder: Tørlagt Costa Del Sol Den spanske solkyst er en af vores absolutte favoritter, når sommerferien skal bookes. Netop garantien for varme og sol tiltrækker turister i hobevis. Men klimaforandringerne har skruet temperaturerne op og skabt decideret tørke i området store dele af året. Thøger Kirk er taget til solkysten for at nyde solen - og undersøge hvordan manglen på vand påvirker området. Både de landmænd, der dyrker vores grøntsager - og den industri, der lever af poolhungrende turister.

23:10  

Hamborgs kriminelle underverden (2:5) Mafiaen i St. Pauli
Hamborgs kriminelle underverden (2:5) Mafiaen i St. Pauli Tysk dokumentarserie fra 2022. (Reeperbahn Spezialeinheit FD65) Efterforskeren Wolfgang Sielaff og FD65 har brug for solide beviser for at arrestere Wilfrid Schulz. Via FBI opdager Sielaff, at Schulz hjælper den amerikanske mafia med at opbygge et illegalt spilimperium i Hamborg. FD65's eneste kvindelige detektiv Erika Haessler og Sielaff får sat Schulz og hans håndlangere bag tremmer. Men i kulisserne står andre kriminelle på spring: Banderne GmbH og Nutella kæmper nu om magten i St. Pauli.

23:55  

Loch Ness-mysteriet (1:3) Monsteret
Loch Ness-mysteriet (1:3) Monsteret Britisk dokumentarserie fra 2022. (Monster: The Mystery of Loch Ness) Det skotske højland, april 1933. Ægteparret Mackay kører langs Loch Ness og opdager pludseligt noget stort i vandet. En journalist betegner det som "et monster", og Loch Ness-uhyret er født. Turister strømmer til området, og aviser verden over beretter om det. Men der er ingen solide beviser. I 1960 kommer de første filmoptagelser af det, der ligner et enormt dyr, der svømmer over søen. Kan optagelserne overbevise skeptikerne?

TVR
DR1

00:20  

Orkestret II (10:10)
Orkestret II (10:10) Dansk dramaserie fra 2024 Bos værste mareridt og største drøm er simultant blevet til virkelighed: Han har taget pladsen som 1. klarinet på ærlig og redelig vis fra Simon, men Orkestret skal spille Simons debutværk Ode til Alma, som selv Bo må indrømme er et mesterværk. Simons værk får stor betydning for Jeppe, da London gerne vil opføre Ode til Alma. Det betyder, at Simon definitivt tager Jeppes familie fra ham. Tabet og depressionen er handlingslammende for Jeppe, men måske er det sidste ord ikke sagt endnu. Medvirkende: Frederik Cilius, Rasmus Bruun, Neel Rønholt, Caspar Phillipson, Lise Baastrup, Ina-Miriam Rosenbaum, Esther Wanda Flagstad de Tusch-Lec, Lene Maria Christensen m.fl. Hovedforfatter Mikkel Munch-Fals og Søren Felbo. Episodeforfatter: Søren Felbo Instruktion: Mikkel Munch-Fals. Idé: Adam Price. Fotograf: Niels Buchholzer. Scenografer: Mina Lejbølle, Anne Oddershede. Komponist: Nicklas Schmidt. Produktion: SAM Productions for DR.

00:50  

Professor T: Bag tremmer
Professor T: Bag tremmer Britisk krimiserie fra 2023. Professor T bliver sat i fængsel. Her skal han afvente at blive stillet for retten for at have affyret et gevær på politistationen. Fængselslivet er ikke let for den smækneurotiske kriminolog, så hans politikollega Lisa forsøger at aflede hans opmærksomhed. Hun beder ham hjælpe med at opklare en brutal drabssag, der involverer to brødre.

01:40  

Dopede drømmekroppe: Hooked på steroider
Dopede drømmekroppe: Hooked på steroider Mie og Nicolai tager steroider i en benhård og farlig jagt på den perfekte krop. Steroider der produceres af en dansk bagmand i Indien, men havner på det illegale marked i Danmark. DR Dokumentar fortæller i to afsnit historien om steroider, som eksperter mener er et større og større problem i Danmark. På trods af at man risikerer depression, impotens, hjerteproblemer eller i værste fald død ved at tage steroiderne. Mie træffer en afgørende beslutning, og Nicolai kommer i tvivl, om han skal fortsætte. Tilrettelæggelse: Søren Kristensen

02:20  

Antikkrejlerne XVIII (19)
Antikkrejlerne XVIII (19) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

03:05  

Lystfiskerliv II (5:8)
Lystfiskerliv II (5:8) Svensk livsstilsserie fra 2022. (Fiskeliv) Emilie Björkman er blevet inviteret til Saxnäs i Lapland for at opleve noget, som kaldes "prime time". Det er fiskeguiden Guhuru Milta, som har fundet et sted, hvor fiskene ikke plejer at befinde sig, men hvor de kommer på et bestemt tidspunkt af døgnet for at spise. Emilie har medbragt sin fiskeven, musikeren Kristian Matsson - bedre kendt under kunstnernavnet The Tallest Man on Earth.

03:10  

Lystfiskerliv II (6:8)
Lystfiskerliv II (6:8) Svensk livsstilsserie fra 2022. (Fiskeliv) Midt i søen Vänern ligger der en lille ø, som hedder Lurö. Her er Martin Falklind taget hen for at finde de rigtig store gedder. Til at hjælpe sig har han Per Ola Johannesson. Per Ola har fisket over hele verden, men på det seneste er han blevet vild med gedder - specielt i Vänern, hvor chancen for at få de rigtig store fisk er god.

03:35  

Husdrømme på Sicilien (1:8)
Husdrømme på Sicilien (1:8) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar på Sicilien) I oktober 2018 køber det svenske par Bill og Marie det forfaldne Palazzo Cirillo i byen Termini Imerese på Sicilien. Nu skal den lyserøde rønne forvandles til deres nye sommerhjem. For at kunne gennemføre projektet for rimelige penge er de nødt til at renovere så meget som muligt selv. Målet er at få huset klar til julen 2019.

DR2

00:50  

Reklamer til Tiden (7:8)
Reklamer til Tiden (7:8) Dansk dokumentarserie fra 2003. Der er sket en revolution. I år 1900 er telegrammet og telefonen omgærdet af ærefrygt og forundring. Ved årtusindeskiftet benytter ethvert barn sig hele tiden af sms og e-mail. Oplev udviklingen, som den er skildret i et væld af reklamefilm. Se reklamer for de første radio- og tv-apparater, se hvordan aviserne sælger sig selv op igennem tiderne, og hvordan de kulørte blade afslører mere og mere. Vært: Liv Thomsen.

01:30  

Gensyn med Stokholm og Strøm (7:8) Mere lørdagsunderholdning
Gensyn med Stokholm og Strøm (7:8) Mere lørdagsunderholdning "Hils Lauritz og sig at det sker nu", falder de ikoniske ord fra Herbert til Agnes den 8. April 1940. Det fortjener et gensyn. Nikolaj har gode råd til hvordan en pibe kan hjælpe et konfliktsky menneske, inden han afbrydes af Brødrene Øbberbøv, som tror han er Sepp Piontek.

02:00  

Forunderlige fyrtårne III (1:3) Beachy Head
Forunderlige fyrtårne III (1:3) Beachy Head Britisk dokumentarserie fra 2022. (Secret Life of the Lighthouse) Den Engelske Kanal. Havets motorvej med over 400 fragtskibe, der dagligt sejler igennem. Beachy Head-fyrtårnet advarer sømænd mod "Sømændenes kirkegård" - det farligste farvand langs Englands sydkyst. Her er klipper, hård sø og mørke storme. I 1700-tallet sørger en præst for lys langs kysten, og senere bliver hele tre fyrtårne bygget ved Beachy Head. Men hvordan lykkes det ingeniørerne at opføre fyrtårnene under de barske forhold?

02:45  

Historiens vildeste røverier (3:8) Diamanterne i Antwerpen
Historiens vildeste røverier (3:8) Diamanterne i Antwerpen Amerikansk dokumentarserie fra 2023. (History's Greatest Heists) Antwerpen, Belgien, 2003. Leonardo Notarbartolo udgiver sig for at være en italiensk diamanthandler og får adgang til World Diamond Centre. Han og kollegaerne har brugt mere end to år på planlægningen. Fem mænd bruger hårspray, specialværktøj og et kamera til at udspionere vagter. De slipper væk med mere end 100 millioner dollars i diamanter og juveler. Den dag i dag er det stadig et mysterium, hvor det meste af byttet befinder sig.

03:25  

Pride (2:6): 1960'erne - Før og efter Stonewall
Pride (2:6): 1960'erne - Før og efter Stonewall Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (Pride) Allerede inden Stonewall-optøjerne i New York i juni 1969, protesterede LGBTQ+-personer mod arrestationer og diskriminerende love. Når de blev anholdt, blev deres navne offentliggjort i aviser, og tusindvis mistede deres job. De levede hvert eneste minut af deres liv med risikoen for at blive anholdt. Alligevel var især ikke-hvide homoseksuelle kvinder og transkvinder med til at mobilisere kampen for retten til at være sig selv.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2024, ROENDE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0510033532